מקור מהלבי הוא בטורקיה. מדובר על פודינג מוצק העשוי מקורנפלור ומוגש לרוב עם סירופ מי ורדים.
מלבי ברוטב ריבת שושנים
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת טעימות מן המטבח הבינלאומי.
כולנו מכירים את המלבי הקלאסי שמגיע עם סירופ מי הוורדים האדום. הפעם הכנתי גרסה קצת שונה – הגרסה הטורקית שבה מחליפים את סירופ מי הוורדים בסירופ הדרים.
מלבי ברוטב ריבת שושנים
מלבי ברוטב ריבת שושנים
סוג המנה קינוח, קינוחים
סוג המטבח מטבח טורקי
תגיות מלבי, מלבי שושנים, ריבת שושנים
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 1 day 5 minutes
זמן הכנה כולל 1 day 35 minutes
מנות 6
קלוריות 388 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
למלבי:½
- ½ ליטר שמנת מתוקה.
- ¼ ליטר מים.
- ¼ ליטר חלב.
- 150 גרם סוכר.
- 75 גרם קורנפלור.
- 1 כפית ג'לטין
לריבת השושנים:
- ½ ק"ג עלי שושנים.
- 1 ק"ג סוכר.
- 1 כוס מים.
- 1 לימון סחוט.
אופן ההכנה
הכנת המלבי:
בסיר ממיסים את הקורנפלור עם חלב תוך ערבוב במטרפה. מגבירים האש ומוסיפים כל שאר החומרים וממשיכים לערבב עד לרתיחה והסמכה. יוצקים לכלים אישיים ושומרים לילה במקרר.
הכנת ריבת השושנים:
שוטפים את עלי השושנים וקוצצים.
מבשלים ומערבבים את כל החומרים עד לקבלת סירופ. מקררים.