זה אולי המתכון הכי מזוהה עם המטבח הבריטי. נתחי דג מצופים בבלילה ומטוגנים עד לקבלת ציפוי פריך. הדגים מוגשים בליווי צ'יפס זהוב ופריך.
פיש אנד צ'יפס
פיש אנד צ'יפס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פאב.
פיש אנד צ'יפס
פיש אנד צ'יפס
חומרים
לדג:
- 1 ק"ג פילה ללא עור של דג ים (מוסר, לוקוס, בורי).
- קורנפלור לקימוח הדג.
לבלילה:
- 1 כוס בירה טובורג.
- ½ כוס קמח לבן.
- ½ כוס קמח תפוחי אדמה.
- 3 - 4 כפות דבש.
- קצת ברנדי.
- מלח ופלפל שחור גרוס דק.
תפוחי אדמה מטוגנים:
- תפוחי אדמה אדומים לפי כמות הצ'יפס הרצויה, חתוכים למשולשים גדולים.
- שמן לטיגון עמוק.
- פפריקה מתוקה.
- פפריקה חריפה.
- מלח ופלפל שחור.
- כמון.
רוטב קטצ'ופ אריסה:
- ½ כוס קטשופ
- ¼ כוס אריסה אדומה.
- 1 כפית מיונז.
רוטב מיונז לימוני:
- 2 חלמונים.
- 1 כפית חרדל דיזון.
- 250 מ"ל שמן סויה.
- 1 כפית חרדל דיזון.
- 250 מ"ל שמן סויה.
- 1 כף חומץ בן יין לבן.
- מלח.
- פלפל לבן.
- 3 שיני שום כתושות למשחה.
- 1 - 2 כפיות כפיות לימון כבוש כתוש למשחה.
אופן ההכנה
הכנת הדג:
מערבבים את כל חומרי הבלילה לקבלת מרקם אחיד (רצוי לפזר עוד מעט קמח בסוף ולערבב מעט כך שישארו גושי קמח) שומרים את הבלילה במקרר. חשוב שהבלילה תהיה ממש קרה.
לפני השימוש חותכים את הדג לאצבעות עבות. חשוב שהחיתוך יהיה עבה כדי שהדג לא יתייבש בטיגון. שומרים את הדג קר עד לטיגון. ממליחים ומפלפלים את אצבעות הדג ומקמחים בקורנפלור. מנערים היטב מעודפים וטובלים את הדג בבלילת הבירה.
מטגנים בשמן חם (170 מעלות) מספר יחידות בכל פעם. כשהציפוי מזהיב מוציאים ומגישים מיד.
הכנת תפוחי האדמה המטוגנים:
שמים את תפוחי האדמה החתוכים בכלי מתחת לברז עם מים זורמים למשך 5 דקות (להוצאת העמילן). מבשלים במים עם מלח במשך כ- 15 דקות עד לשלב שתפוחי האדמה מתחילים מעט להתפרק. מוציאים בעדינות ומניחים על רשת. שמים במקרר ל-30 דקות (רצוי יותר) כדי ליבש היטב ולהוציא נוזלים. מטגנים בשמן עמוק בחום נמוך (130 מעלות) עד שמתחיל לקבל צבע חום. מוציאים ומניחים על רשת ושוב שמים במקרר ל- 30 דקות.
שומרים בקופסה אטומה במקרר עד הסרוויס. בזמן הסרוויס מטגנים טיגון מהיר בשמן עמוק עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג, מטבלים בתערובת של מלח, פלפל שחור, מעט פפריקה מתוקה, מעט פפריקה חריפה ומעט כמון.
הכנת הקטצ'ופ עריסה:
מערבבים את כל חומרי הקטשופ עריסה בקערה.
הכנת המיונז הלימוני:
מכניסים למעבד מזון את כל חומרי המיונז למעט השמן. מפעילים את מעבד המזון ויוצקים לאט לאט את השמן אל תערובת החלמונים. מקפידים כל פעם להכניס כמות קטנה של שמן ולתת לה זמן להיטמע בתערובת. אחרי שסיימנו להוסיף את השמן מפסיקים את פעולת מעבד המזון.
טועמים את המיונז ומתקנים את התיבול.