תימני וצרפתי נכנסים למסעדה... נשמע כמו התחלה של בדיחה אבל זו המנה שלנו. כבד אווז בניחוח צרפתי מוגש על מצע של מלאווח תימני.
מלאווח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום
מלאווח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בצקים מזרח ומערב.
מלוואח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום
מלוואח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום
סוג המנה מנת פתיחה, מתאבן
סוג המטבח מטבח צרפתי, מטבח תימני
תגיות כבד אווז, מלאווח
זמן הכנה 40 minutes
זמן בישול 1 day 2 hours
זמן הכנה כולל 1 day 2 hours 40 minutes
מנות 6
קלוריות 460 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
למלאווח:
- מלאווח קנוי- רצוי מיני מלאווח.
- 1 כבד אווז.
- 4 כפות קוניאק טוב.
- מלח.
- תערובת ציפורן, מוסקט ופלפל שחור.
ריבת קרם שום:
- 500 גרם שיני שום קלופות.
- 250 גרם סוכר חום.
אופן ההכנה
הכנת הכבד:
שמים את הכבד בקערה עמוקה. שופכים עליו את הקוניאק והתבלינים. משרים לכל הלילה ומדי פעם הופכים.
מחממים תנור 160 מעלות. מוציאים מהמשרה לכלי חסין אש. מכסים בנייר אלומיניום במהודק. שמים בתבנית מלאה מים ואופים 25 דקות. מצננים מחוץ למקרר ואז במקרר למשך שעתיים.
הכנת השום:
עוטפים את השום בנייר כסף ואופים עד להתרככות מלאה. מעבירים את השום לסיר עם הסוכר החום ומבשלים עד לקבלת מרקם ריבתי. מצננים.
הכנת המלאווח והרכבת המנה:
במידה והמלאווח הוא גדול קורצים ממנו עם כוס עיגולים קטנים. מטגנים את המלאווח במחבת. כשמוכן מעבירים לצלחת הגשה. שמים חתיכת כבד על המלאווח וכפית מריבת השום.