עגבניות ופלפלים ממולאים בנוסח סאמוס

עגבניות ופלפלים ממולאים בנוסח סאמוס

ישנם הרבה ממולאים בעולם. הממולאים היוונים שונים בזכות השימוש בקינמון ונענע בתערובת המילוי.

עגבניות ופלפלים ממולאים בנוסח סאמוס

עגבניות ופלפלים ממולאים בנוסח סאמוס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה יוונית.

עגבניות ופלפלים ממולאים בנוסח סאמוס

עגבניות ופלפלים ממולאים בנוסח סאמוס

סוג המנה מטבח יווני, מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח יווני
תגיות ממולאים, עגבניות ממולאות, פלפלים ממולאים
זמן הכנה 40 minutes
זמן בישול 1 hour 30 minutes
זמן הכנה כולל 2 hours 10 minutes
מנות 6
קלוריות 246 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 6 עגבניות.
  • 3 פלפלים אדומים.
  • 100  גרם  צנוברים.
  • 100 גרם  שקדים קצוצים.
  • בצל לבן גדול.
  • שמן זית.
  • 100 גרם אורז לבן ארוך.
  • 100 גרם בצל ירוק.
  • 5 שיני שום.
  • קינמון טחון.
  • נענע טריה.
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם.
  • 1 כף סוכר חום.
  • חופן פטרוזיליה טרייה.

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את הפלפלים והעגבניות. מורידים את מכסה העגבניות והפלפלים (מעין כובע) ומנקים את הגרעינים מהפלפלים. שומרים על תוכן העגבניות לאחר סינון הגרעינים.

  2. מטגנים את הצנוברים והשקדים.

  3. בנפרד מטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את האורז, הצימוקים, שום כתוש, בצל הירוק קצוץ, קינמון, ולבסוף את הצנוברים והשקדים. מוסיפים את מיץ העגבניות והתוכן של העגבניות הקצוץ, ומוסיפים מעט מים.

  4. מבשלים כ- 10 – 12 דקות תוך כדי ערבוב כדי למנוע הידבקות לתחתית המחבת.

  5. קוצצים את הנענע ומוסיפים לאורז כאשר האורז מוכן.

  6. מתבלים לפי הצורך במלח, פלפל שחור וקינמון.

  7. מכניסים לעגבניות ולפלפלים מעט סוכר חוםץ מכניסים את התערובת. סוגרים עם מכסה העגבניות והפלפלים שקצצנו. מורחים בשמן זית את העגבניות והפלפלים. להוסיף שמן זית לתבנית ומכניסים לתנור בחום של 190 מעלות ל- 50-40 דקות כאשר מידי פעם מוסיפים את הנוזלים שמצטברים בתחתית התבנית על העגבניות והפלפלים.

  8. מוסיפים עם ההגשה מעט עלי נענע מעל.

  9. הערה: ניתן לעשות את המנה בתוספת בשר טלה טחון, אותו מוסיפים לאורז במהלך הבישול שלו. יש להוסיף כ- 300 – 500 גרם בשר לכמות שצויינה.


Related Posts

קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי

קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי

לוקוס נחשב כאחד הדגים האיכותיים ביותר שאפשר להשיג. בשרו הלבן והרך הופך את הלוקוס לדג נפלא להכנה של קרפצ'יו. קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת לא על הלחם לבדו. ישנן מנות שסוד ההצלחה שלהן הוא באיכות חומרי הגלם שבהם […]

מרק עגבניות חמצמץ

מרק עגבניות חמצמץ

מרק עגבניות חמצמץ בסגנון איטלקי מוגש עם קרוטונים. מרק עגבניות חמצמץ המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפריט טעימות סובב ים תיכון. השם של המנה קצת חוטא לה ועלול לעורר קונטציות שליליות סביב המילה חמצמץ. הרשו לי להרגיע אתכם. החמצמצות של המרק מגיעה מן החמיצות הטבעית […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון