בשר לבן מאוד אוהב את החיבור לרטבים מתקתקים. במתכון זה שידכנו לו רוטב מתקתק של קרמל ותפוז.
פילה לבן ברוטב קרמל-סויה-תפוז על מצע אורז
פילה לבן ברוטב קרמל-סויה-תפוז על מצע אורז – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת הדרים.
פילה לבן ברוטב קרמל-סויה-תפוז על מצע אורז
פילה לבן ברוטב קרמל-סויה-תפוז על מצע אורז
חומרים
פילה לבן:
- 1½ ק"ג פילה לבן פרוס לעגולים בעובי 3 סנטימטר.
- 1 כוס אורז לבן פרסי.
- 1 כוס אורז בר.
- שמן.
- עירית קצוצה לעיטור.
רוטב תפוז סויה קרמל:
- 1 כוס סוכר.
- 1 כוס מים.
- ¾ כוס סויה.
- 1 כף מיץ לימון.
- 4 שיני שום קצוצות.
- 1 כוס מיץ תפוזים.
- 1 כף חרדל.
- מלח ופלפל שחור.
אופן ההכנה
הכנת אורז הבר:
משרים כוס אורז במים למשך שעה. מסננים ומוסיפים ל-4 כוסות מים רותחים מומלחים. מבשלים 50 דקות על אש קטנה עד ששני הקצוות של האורז נפתחים.
הכנת אורז לבן:
שוטפים את העמילן מהאורז ושמים בסיר עם ½ 1 כוסות מים, כפית שמן וכפית מלח. מרתיחים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
הכנת הרוטב:
בסיר קטן מרתיחים את הסוכר והמים עד להיווצרות כרמל בהיר. מסירים מן האש ומוסיפים בזהירות את הסויה. משיבים לאש ומערבבים עד להיווצרות נוזל ללא גבישים. מוסיפים את השום, מיץ התפוזים, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומצמצמים. מורידים מהאש, מצננים ומוסיפים את החרדל. מתקנים את הטעם. במידה ומתוק מידי מאזנים באמצעות מיץ לימון, סויה וחרדל. שומרים את הרוטב עד לשימוש.
הכנת המנה:
מחממים את הרוטב ומכינים במקביל את הפילה: מחממים 3-4 כפות שמן במחבת כבד. מפלפלים את הפילה בפלפל שחור גרוס טרי. מטגנים את הפילה עד לרמת מידיום. כ- 2-3 דקות מכל צד (תלוי בחום הגז ועובי הנתח). מניחים לדקה על צלחת. את הנוזלים שהצטברו מוסיפים לרוטב המתחמם.
מערבבים את האורזים בקערה ביחס של 3 ל-1 מן האורז הלבן ואורז הבר בהתאמה. מתקנים את התיבול.
הרכבת המנה והגשתה:
דוחסים את האורז לקערית והופכים במרכז צלחת. מפזרים מסביב את הבשר ויוצקים מעליו ומסביב את הרוטב. מעטרים את גבעת האורז בעירית קצוצה.