עוגת הטרס לצ'ס מאוד נפוצה בדרום אמריקה. אחת הסיבות לכך היא העובדה שהמתכון של העוגה הופיע על גב האריזה של החלב ממותק של חברת נסטלה שהופץ בזמנו בארגנטינה, צ'ילה, מקסיקו, ונצואלה וקובה וכך העוגה הפכה לנפוצה מאוד באזור.
עוגת טרס לצ'ס
עוגת טרס לצ'ס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פרואנית.
עוגת טרס לאצ'ס
עוגת טרס לאצ'ס
חומרים
- חמאה לשימון התבנית.
- 5 ביצים מופרדות.
- 1 כוס סוכר.
- 2 מקלות וניל.
- 4 כפיות רום כהה.
- ¼ כוס חלב 3%.
- 1½ כפיות אבקת אפיה.
- 1 כוס + 2 כפות קמח.
- ¼ כפית מיץ לימון.
- 200 גרם חלב מרוכז.
- 100 מ"ל שמנת 38%.
- 100 מ"ל חלב 3%.
- 1 אננס טרי.
- 1 קופסאת שימורים של חלב מרוכז ממותק.
אופן ההכנה
ריבת החלב:
מבשלים את קופסת השימורים סגורה במים רותחים ומבעבעים למשך שעתיים. מניחים להתקרר לפני שפותחים את הקופסא.
עוגה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות צלזיוס.
משמנים בחמאה את התבנית.
מבשלים את מקל הווניל ברבע כוס החלב ומקררים.
מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר לקצף תפוח ואוורירי. מוסיפים את החלב עם גרגירי הווניל, כפית אחת רום ומערבבים היטב. מוסיפים את אבקת האפייה וכוס הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. מניחים בצד.
מקציפים את החלבונים בקערה נפרדת, מוסיפים את מיץ הלימון וחצי כוס הסוכר הנותרת ומקציפים עד לקבלת קצף גמיש. מקפלים את הקצף אל תוך הבלילה ויוצקים לתבנית.
אופים כ- 30 דקות עד שקיסם המוכנס לעוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר.
קרם חלב:
מבשלים את מקל הווניל בחלב הנותר ומקררים. מערבבים את החלב המרוכז, השמנת והחלב הנותר עם שארית תמצית הווניל והרום. כשהעוגה מתקררת, מחוררים אותה בעזרת מזלג. יוצקים את תערובת החלב באופן שווה על העוגה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.
הכנת האננס:
מקלפים ופורסים את האננס לפרוסות עגולות משוננות.
הרכבת המנה:
בוצעים עיגולים של עוגה בעזרת כוס.
מניחים פרוסת אננס ומעליה עיגול עוגה. יוצקים ריבת חלב בנדיבות ומעליה מניחים עוד עיגול עוגה.
יוצקים מקרם החלב על המגדל ומגישים.