מרק מן המטבח הצרפתי. פירות הים מבושלים בציר ירקות ועשבי תיבול.
מולים בציר ירקות קטיפתי
מולים בציר ירקות קטיפתי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פירות ים.
מולים בציר ירקות קטיפתי
מולים בציר ירקות קטיפתי
סוג המנה מנה עיקרית, מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות ברוסקטה שרימפס, לובסטר, מולים, פירות ים
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 1 hour 10 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 40 minutes
מנות 6
קלוריות 266 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 1 ק"ג מולים.
- 2 גזרים גדולים חתוכים גס.
- 2 כוסות מים.
- 1 בצל לבן חתוך גס.
- ½ שורש סלרי חתוך גס.
- 1 כרישה בינונית – חלק לבן פרוס גס.
- 2 שיני שום כתושות.
- 1 מיכל שמנת מתוקה.
- 1½ כפיות סוכר.
- 1 כפית מלח.
- 4 גבעולי שמיר קצוצים.
- מיץ מחצי לימון.
- 3 כפיות שמן זית.
אופן ההכנה
בסיר עם תחתית כבדה מחממים שמן זית + גזרים, בצלים, סלרי וכרישה על להבה גבוהה כ 2 דקות עד לקבלת צבע מכסים הסיר וקטינים להבה למינימום ומאדים כ 40 דקות מוסיפים מים מבשלים 4-3 דקות ומצננים.
בסיר עמוק מחממים 1 כף שמן ומזהיבים שום. מוסיפים מחית הירקות, שמנת מתוקה שמיר ומיץ לימון ומגדילים הלהבה מכניסים המולים עד לפתיחתם במכסה סגור.