קרם מתקתק ואוורירי של חלמונים מוקצפים וליקר גרנד מרנייר מעל פילטים של פירות הדר. ומעל לכל, בשביל החגיגה וההפתעה, סוכריות קופצות בטעם תפוז.
פירות הדר בקרם זביונה חם עם סוכריות קופצות בטעם תפוז
פירות הדר בקרם זביונה חם עם סוכריות קופצות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת הדרים.
פירות הדר בקרם זביון חם
פירות הדר בקרם זביון חם
חומרים
- פילטים של 5 תפוזים, 2 אשכוליות אדומות ו-1 פומלית.
- ¾ כוס סוכר.
- ½ כוס מים.
- 7 חלמונים.
- ⅓ כוס שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת רכה.
- 1 כף גרנד מרנייר.
- 1 שקית סוכריות קופצות בטעם תפוז.
אופן ההכנה
מסדריםאת פלחי פירות ההדר על צלחת חסינת אש. שומרים במקרר בזמן שמכינים את הזביון.
מרתיחים מים וסוכר בסיר קטן. במקביל מרתיחים מים בסיר גדול.
יוצקים את החלמונים לקערה. מוסיפים את סירופ הסוכר הרותח וטורפים במהירות לתערובת אחידה. מניחים את הקערה על הסיר עם המים הרותחים (מקפידים שהמים לא יגעו בקערה). מבשלים את תערובת החלמונים על אדים כחצי שעה, עד שמתקבל קרם סמיך. מערבבים מידי פעם.
מעבירים את הקרם לקערת מיקסר ומקציפים דקה אחת במהירות גבוהה, 10 דקות במהירות בינונית ו-10 דקות במהירות איטית. מוסיפים ליקר וקצפת ומקפלים בעזרת מרית, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מחממים תנור למצב גריל. מוציאים את הצלחת עם הפירות מהמקרר, ויוצקים עליהם את הזביון, מזהיבים בתנור. מפזרים מלמעלה את הסוכריות קופצות ומגישים.