הגרסה הים תיכונית למנת הסביצ'ה הפרואנית. במקום בתחמיץ לימון, דג הפרידה מתבשל על ידי האריסה הירוקה.
פרידה לבנה "מבושלת" באריסה ירוקה
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פיש גורמה.
מנת פתיחה ים תיכונית נפלאה שמקורותיה מגיעים ממנת הסביצ'ה הפרואנית (הנה הקישור לארוחה פרואנית).
במתכון זה אנו מוסיפים אריסה מפלפל ירוק שמוסיפה טוויסט שובב וים תיכוני למנה.
פרידה לבנה "מבושלת" באריסה ירוקה
פרידה לבנה "מבושלת" באריסה ירוקה
חומרים
לאריסה הירוקה:
- ½ ק"ג פלפלים ירוקים חריפים.
- שמן לטיגון.
- 1 כפית גדושה מלח גס.
- אופציה: פלח לימון ללא קליפה, "לבן" וגרעינים.
לפרידה:
- 400 גרם נתח פרידה לבנה טריה (או דג ים אחר) נקי לגמרי מעור ועצמות.
- 7 בצלים ירוקים קצוצים דק.
- 2 כפות אריסה ירוקה.
- ¼ כוס מיץ לימון.
- מלח גס.
- 3 כפות שמן זית.
אופן ההכנה
הכנת האריסה:
מטגנים את הפלפלים החריפים במחבת עם שכבת שמן עבה על אש בינונית. מטגנים עד שהקליפה מלבינה.מוציאים מהשמן ונותנים להתקרר. מקלפים את הפלפלים מהקליפה הדקיקה שמכסה אותם ואת הגבעול והגרגירים מבפנים. קוצצים בבלנדר את הפלפלים, המלח והלימון עד לקבלת משחה חלקה. מאכסנים במקרר עד שבועיים בצנצנת עם שכבת שמן מעל.
הכנת הפרידה הלבנה:
חותכים הדג לקוביות קטנטנות. מוסיפים את הבצלים הירוקים (שנפחם צריך להיות כנפח כמות הדג הקצוץ). מוסיפים את האריסה, השמן והמלח (בהתחשב במליחות האריסה) ואת הלימון (בהתחשב בכמות הלימון באריסה). מערבבים היטב ובעדינות.
הדג יהיה "מבושל" אחרי 3 דקות. ניתן לשמור מכוסה במקרר עד שעתיים.