קלאסיקה יוונית במיטבה. שרימפס מבושלים בציר דגים ורוטב עגבניות שאליו מוסיפים גבינת פטה. ניגודיות מושלמת בין מתיקות העגבניות למליחות הפטה.
שרימפס עם גבינת פטה ברוטב עגבניות
שרימפס עם גבינת פטה ברוטב עגבניות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה יוונית.
שרימפס עם גבינת פטה ברוטב עגבניות
שרימפס עם גבינת פטה ברוטב עגבניות
חומרים
ציר דגים:
- 50 גרם חמאה.
- 2 גזרים.
- שורש פטרוזיליה קצוץ דק.
- שורש סלרי ועליו קצוצים דק.
- 2 בצלים לבנים קצוצים דק.
- 4 אדרות וראשים של דגי ים לבנים.
- 1 כוס יין לבן.
- 2 עלי דפנה.
- 2 גבעולי טימין
- 8 גרגרי פלפל אנגלי.
- כמה גבעולי פטרוזיליה.
- מלח ופלפל שחור.
למנה:
- 500 גרם שרימפסים מנוקים וקלופים.
- 300 גרם גבינת פטה עיזים.
- 8 עגבניות קלופות וללא גרעינים.
- מלח ופלפל שחור.
- ציר דגים.
- פטרוזיליה.
- אם רוצים מנה חריפה יותר מוסיפים גם פלפל חריף קצוץ דק.
- יין אדום יבש.
- מספר שיני שום.
- אופציונאלי: ניתן להוסיף לרוטב מעט בצל קצוץ דק מטוגן בחמאה.
אופן ההכנה
הכנת ציר הדגים:
מטגנים קלות בחמאה את הגזרים, שורש הפטרוזיליה, שורש הסלרי, עלי הסלרי, שני בצלים לבנים קצוצים דק. לאחר כ- 10 – 15 דקות טיגון מוסיפים את ראשי דגי ים לבנים וכן אדרות (מי שלא חוסך יכול לטגן גם את גוף הדג) ומבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים כוס יין לבן ומים לכיסוי כל המרכיבים ועוד 10-5 ס"מ מעל המרכיבים. מוסיפים את עלי הדפנה, עלי הפטרוזיליה, כמה ענפי טימין, פלפל אנגלי, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה ומקפידים לקפות את הקצף שנוצר עד אשר הוא נעלם.
ממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה עד ירידת הנוזלים. מסננים מכל המרכיבים ומחזירים לבישול לכ 10 דקות נוספות. מסננים ומורידים את השומן שהצטבר.
הכנת המנה:
שוטפים את השרימפס, מייבשים עם מגבת נייר. טובלים בשמן הזית וולאחר מכן מתבלים במלח ופלפל.
מכינים את הרוטב: מוסיפים לציר דגים, עגבניות, (במידת הצורך אפשר לחזק עם רכז עגבניות) ומספר שיני שום, ומבשלים עד הסמכה תוך הוספת כוס יין אדום. לקראת סוף הסמכת הציר מוסיפים גבינת פטה וממשיכים לחמם כמה דקות ולבסוף מוסיפים את השרימפס לשתי דקות נוספות.
מעטרים בפטרוזיליה ומגישים חם.