סלט קלאסי מן המטבח המרוקאי. סלט הפול משודרג בזכות הלימון הכבוש.
סלט פול ירוק עם לימון כבוש
סלט פול ירוק עם לימון כבוש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מרוקאית.
סלט פול ירוק עם לימון כבוש
סלט פול ירוק עם לימון כבוש
סוג המנה סלטים
סוג המטבח מטבח מרוקאי
תגיות לימון כבוש, סלט פול, פול ירוק
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 5 minutes
מנות 6
קלוריות 189 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 4½ כפות כפות שמן זית עדין.
- 400 גרם תרמילי פול או כ 400 גר' פול ירוק קלוף (או קפוא).
- ⅓ כוס מים.
- 5 – 6 שיני שום קצוצות.
- 1 כפית פפריקה מתוקה.
- ½ כפית כפית (או לפי הטעם) פפריקה חריפה.
- 20 זיתים שחורים או ירוקים משובחים (אפשר לגלען ולקצוץ אולם לא חייבים).
- ½ לימון סחוט.
- 1 לימון כבוש קצוץ (או שניים אם הלימונים קטנים).
- מלח.
- 1 כף שמן זית (נוספת).
- חופן כוסברה.
אופן ההכנה
במחבת מביאים לרתיחה את שמן הזית, המים, השום והפפריקה. מוסיפים את הפולים.מכסים את המחבת ומבשלים כ- 5 – 10 דקות על אש קטנה-בינונית (יש להקפיד שהפולים לא יהיו רכים מדי).
מוסיפים למחבת את הזיתים, מיץ הלימון והלימון הכבוש ולבשל ללא מכסה תוך ערבוב עוד דקה-שתיים.
מעבירים לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר. מוסיפים כף שמן, ממליחים ומוסיפים כוסברה. מגישים בטמפרטורת החדר.