טירדיטו היא מנה שנמצאת איפה שהו בין סשימי לסביצ'ה. בשונה מסשימי נתח הדג נחתך לחתיכות גדולות וזוכה לתיבול של רוטב בכמות קטנה יחסית לסביצ'ה.
טירדיטו עם קרם צ'ילי
טירדיטו עם קרם צ'ילי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה פרואנית.
מנה פרואנית עם ניחוח יפני
הטירדיטו המוצא על ידי מתישבים יפניים שישבו בפרו. המנה שממוקמת איפה שהוא בין הסשימי לסביצ'ה.
נתח הדג לא מוגש כחתיכה אחת (סשימי) אלא נחתך גס לחתיכות יחסית גדולות לעומת הסביצ'ה.
מצד שני הנתחים זוכים לכבישה עדינה מאוד על ידי כמות קטנה יחסית של רוטב ולא מושרים במשרת כבישה כמו הסביצ'ה.
טירדיטו עם קרם צ'ילי
טירדיטו עם קרם צ'ילי
סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח פרואני
תגיות טירדיטו, סביצ'ה,
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 5 minutes
זמן הכנה כולל 15 minutes
מנות 6
קלוריות 188 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
לטירדיטו:
- 500 גרם פילה אינטיאס נקי מעצמות, קוצים ועור וחתוך לפרוסות דקות.
- מיץ משני לימוני ליים
- מלח ופלפל שחור.
לקרם צ'ילי:
- 1 כף מחית רוקוטו או 2 פלפלי חלפיניו או 2 פלפלים אדומים חריפים.
- 2 שיני שום.
- 1 כוס בצל קצוץ.
- 2 כפות חומץ בין יין.
- 1 כפית סוכר.
- ⅓ כוס שמן זית.
אופן ההכנה
קרובו המעודן של הסביצ'ה.
מסדרים את פרוסות הדג על צלחת. מתבלים במיץ ליים, מלח ופלפל.
שמים במעבד מזון את כל חומרי הקרם למעט השמן זית. מעבדים למחית חלקה. מזלפים פנימה באיטיות את השמן זית עד לקבלת מרקם סמיך. מתקנים תיבול.
מפזרים מעט קרם על הדג ואת שאר הקרם מגישים בצד.