מנה שהיא כל הטוב שיש לאזור הים התיכון להציע. חציל מטוגן ברוטב עגבניות, רוטב פלפלים ויוגורט פיקנטי. חגיגה בשלושה צבעים.
חציל טריקולור
חציל טריקולור – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגת טאפס קייצית.
האיכות שבפשטות
ישנן מנות שהגדולה שלהן מסתתרת בפשטות שלהן. תשאלו את אייל שני על זה, הוא עשה מזה קריירה.
הסוד למנות האלו הוא בשילוב של חומרי גלם איכותיים יחד עם טיפול מינימאלי במטבח. קוראים לזה לתת למרכיבים לדבר.
זהו בדיוק המקרה במנה זו של החציל טריקולור. חומרי גלם ים תיכוניים איכותיים, בשילוב של טיפול מינימאלי במטבח וזכיתם במנה נפלאה שתרצו להכין שוב ושוב.
חציל טריקולור
חציל טריקולור
חומרים
לחציל:
- 1 חציל בינוני
- שמן זית לטיגון
- יוגורט להגשה (רצוי יוגורמה של משק תל יצחק)
רוטב פלפלים ירוק:
- 2 פלפלים ירוקים חריפים (רצוי בהירים).
- 1 שן שום.
- 1 כפית שמן זית.
- מעט מלח ים.
רוטב יוגורט חריף:
- 1 ליטר יוגורט (רצוי יוגרמה של מחלבת תל יצחק).
- 2 כפות שמן זית
- 2½ כפות מרוטב הפלפלים הירוקים.
- מעט מלח ים.
- כמה עלי בזיליקום צעירים חתוכים לרצועות.
קפוצ'ינו עגבניות:
- 500 גרם עגבניות שרי תמר.
- מעט מלח ים.
אופן ההכנה
חציל מטוגן:
פורסים את החציל עם הקליפה לפרוסות בעובי ½1 ס"מ מטגנים בשמן זית חם עד להשחמה יפה.
מניחים על נייר סופג (יש להחליף את הנייר כמה פעמים על מנת לספוג היטב את כל השמן).
מסירים בעדינות את הקליפה ושומרים קר במקרר עד להגשה.
רוטב פלפלים ירוקים חריפים:
מנקים את הפלפלים מגרעינים.
כותשים היטב את הפלפלים עם מלח ים והשום.
מוסיפים את שמן הזית ומערבבים לקבלת משחה ירוקה.
שומרים קר במקרר עד להגשה.
רוטב יוגורט חריף:
מערבבים את כל חומרי רוטב היוגורט. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
שומרים קר במקרר עד להגשה.
קפוצ'ינו עגבניות:
מרסקים את העגבניות במעבד מזון. מסננים את הרסק דרך מסננת דקה (מועכים את הרסק עם כף על מנת למצות את מיץ). מוסיפים מעט מלח ים.
שומרים קר במקרר עד להגשה.
אופן ההגשה:
ההגשה של המנה היא קרה ולכן שומרים על כל מרכיבי המנה בקירור ממש עד למועד ההגשה.
מוזגים קצת יוגורט לקערת מרק אישית. מניחים על היוגורט פרוסת חציל עגולה במרכז.
מוזגים בצד מעט רוטב יוגורט ירוק ובצד השני מעט מקפוצ'ינו העגבניות. מזליפים מעט שמן זית ומעט מלח ים על החצילים ומגישים.
הערות: את רוטב היוגורט מומלץ להכין יום מראש ולתת לנוח במקרר קפוצ'ינו עגבניות לא נשמר ויש להכינו קרוב (שעה שעתיים) למועד ההגשה.