טעמייה - הפלאפל המצרי שונה בטעמו מן הפלאפל הרגיל בזה שהוא מוכן מפול ולא מחומוס.
טעמייה – פלאפל מצרי על מצע לבנה עזים
טעמייה – פלאפל מצרי על מצע לבנה עזים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מצרית.
טעמייה – פלאפל מצרי על מצע לבנה עזים
טעמייה – פלאפל מצרי על מצע לבנה עזים
חומרים
לבנה:2
- בקבוקי יוגורט עיזים משק "צוק".
- 6 כפיות מלח.
"טעאמייה":
- 2 כוסות פול רחב.
- 2 כרשות צעירות – החלק הלבן.
- 2 בצלים בינוניים.
- ½ צרור פטרוזיליה.
- ½ צרור כוסברה.
- 1 כף זרעי כוסברה כתושים.
- 7 – 8 שיני שום.
- 1 כפית כמון.
- 1 כפית אבקת אפיה.
- מלח ופלפל.
- 2 כפות שומשום.
- שמן לטיגון.
אופן ההכנה
לבנה:
מערבבים היטב את המלח לתוך היוגורט ממתינים כחצי שעה להתחלת הווצרות הגבן.
שופכים את התערובת לתוך בד המותאם ליצור גבינות ומניחים לטפטף, למשך הלילה, מעל לכיור או קערה. מכיוון שלבד הגבינה לוקח זמן עד שהוא מתחיל לסנן רק את המים מהיוגורט, מומלץ לשמור על הנוזל שיוצא מהסינון הראשוני ולהחזיר אותו לתוך הבד. לאחר כמה דקות כשהבד נספג וכשהנוזל שיוצא מן הבד נהיה יותר מימי ושקוף יש לתת לו לזרום ולא להחזירו לבד.
הכנת הפלאפל:
משרים את הפול למשך הלילה בקערה עם מים. למחרת מסננים ומקלפים.
מכניסים את הפול, כרישה, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, זרעי הכוסברה שום והכמון למעבד מזון עם להב פלדה, וטוחנים עד לקבלת עיסה פירורית. מתבלים לפי טעם.
מוסיפים אבקת אפיה ומעמידים את העיסה מכוסה במגבת לחה לשעתיים. לאחר שעתיים יוצרים מהעיסה כדורי פלאפל בצורת מטבעות שטוחים. טובלים צד אחד של כל כדור בשומשום ומטגנים בשמן עמוק.
הסוד להצלחת הפלאפל טמון ביצירת עיסה שתחזיק מעמד ולא תתפרק בטיגון. עיסה מתפרקת ניתן לשפר על ידי הוספת קמח "זהירה", על מנת לא לפגום בפריכות ובמרקם, או סינון נוזלים מן העיסה על ידי מסננת.