קוביות טלה נימוחות ברוטב עגבניות, מונחות על מצע של קרם חצילים שרופים אוורירי.
טלה על מצע חצילים מוקרם
טלה על מצע חצילים מוקרם – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מארמון הטופקאפי למאורת הג'נטלמנים.
טלה על מצע חצילים מוקרם
טלה על מצע חצילים מוקרם
סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח ים תיכוני
תגיות חציל מוקרם, צלעות טלה
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 6
קלוריות 303 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
לתבשיל:
- ½ ק"ג בשר טלה חתוך לקוביות.
- 2 בצלים קצוצים.
- 2 עגבניות מרוסקות ומסוננות.
- 2 כפות חמאה
- מלח ופלפל שחור.
לחצילים:
- 5 חצילים.
- 2 כפות קמח.
- 2 כוסות חלב.
- 3 כפות חמאה.
- 150 גרם גבינת פטה.
- 1 כף שמן זית.
- מלח ופלפל שחור.
- כמה עלי כוסברה לקישוט.
אופן ההכנה
מטגנים הבצל בחמאה ומוסיפים הבשר, העגבניות והתבלינים. מבשלים על אש קטנה עד להתרככות הבשר.
קולים את החצילים. מוציאים את תוכנם וקוצצים או מעבדים אותו.
מטגנים החמאה ומוסיפים קמח עד להזהבה ומוסיפים חלב ליצירת רביכה. כשהרביכה מוכנה מוסיפים את החצילים ומבשלים כ 10 דקות. מוסיפים את הפטה המגוררת ומעבדים לקרם.
בצלחת שופכים מנה חצילים ומעליה את תבשיל הכבש. מקשטים בכוסברה ומגישים.