פטריות פורטבלו בגריל עם רוטב בלסמי
פטריות פורטבלו בגריל עם רוטב בלסמי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפריט טעימות סובב ים תיכון.
פטריות פורטבלו בגריל עם רוטב בלסמי
פטריות פורטבלו בגריל עם רוטב בלסמי
חומרים
פטריות:
- 6 פטריות פורטבלו בינוניות.
- עלי פטרוזיליה לקישוט.
לרוטב:
- 1 כוס שמן זית משובח.
- ½ כוס חומץ בלסמי משובח במיוחד.
- ¼ כוס רוטב סויה.
- 4 שיני שום קצוצות דק.
- מלח פלפל שחור גרוס.
- ¼ כפית כמון.
אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל חומרי רוטב.
מפרידים את רגל הפיטריה כך שיווצר בור קטן במקום הרגל. מלהיטים מחבת גריל ומורחים במעט שמן זית. מניחים במחבת את הפיטריות "על הגב" ויוצקים מהרוטב לתוך הפטריה. צולים 4 דקות, הופכים וצולים עוד 3 דקות. הופכים שוב "על הגב" ומוסיפים שוב מהרוטב. צולים עוד כדקה. מורידים מהגריל.
מגישים כל פטריה בצלחת אישית קטנה. מקשטים עם עלה פטרוזיליה .
הערות: יש לבחור פטריות שלמות ועגולות כך שבעט צלית הפטרייה על הגב ניתן יהיה להוסיף מהרוטב בלי שישפך מהפטרייה למחבת. כך ייספג כל הרוטב בפיטריה.
רצוי להגיש חם מיד לאחר הטיגון. אך ניתן להכין כשעה מראש ולחמם לפני ההגשה בתנור שחומם ל- 80 מעלות.
הטעם נקבע לפי טיב חומרי הרוטב. חובה להשתמש בשמן מעולה ובעיקר בחומץ בלסמי משובח (מומלץ חומץ בלסמי ממודנה: Nonna Carlitta – Invencchiato/ 4 leafs)