שרימפס ברוטב עגבניות ושמן זית
שרימפס ברוטב עגבניות ושמן זית – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה צרפתית בנוסח פרובנס.
שרימפס ברוטב עגבניות ושמן זית
שרימפס ברוטב עגבניות ושמן זית
סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות שרימפס, שרימפס ברוטב עגבניות
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 25 minutes
זמן הכנה כולל 40 minutes
מנות 6
קלוריות 186 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 1 ק"ג שרימפס גדולים או לכל הפחות בינוניים.
- שמן זית.
- 2 – 3 בצלים גדולים.
- 10 – 15 שיני שום.
- קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות.
- 150 גרם רכז עגבניות.
- ⅓ כוס זיתים שחורים מגולענים.
- 1 כפית פפריקה מתוקה.
- ¼ כפית פפריקה חריפה.
- ½ – 1 כוס ציר דגים.
- פטרוזיליה קצוצה.
אופן ההכנה
מחממים שמן זית , מוסיפים בצל קצוץ דק ומטגנים עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את רסקי העגבניות, ציר הדגים, הזיתים והפפריקה. מבשלים כ- 15 דקות עד שהרוטב מצטמצם.
מוסיפים את שרימפס ל- 4-3 דקות או עד שהם מאדימים. מפסיקים את החימום ונותנים למנה להתקרר.
מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים.