קציצות פרגית ובטטה ברוטב בוטנים
קציצות פרגית ובטטה ברוטב בוטנים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אוריינטציה.
קציצות פרגית ובטטה ברוטב בוטנים
קציצות פרגית ובטטה ברוטב בוטנים
סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח אסייתי
תגיות קציצות בטטה, קציצות פרגית, רוטב בוטנים
זמן הכנה 2 hours 30 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן הכנה כולל 2 hours 50 minutes
מנות 6
קלוריות 277 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
לקציצות
- ½ ק"ג בטטות קלופות ופרוסות.
- שמן זית.
- טימין.
- מלח גס.
- 1 ק"ג בשר פרגית טחון.
- 25 גרם ג'ינג'ר טרי.
- כפית חמאת בוטנים.
- 2 גבעולי בצל ירוק.
- שן שום קצוצה.
- 1½ כפות סויה.
- 1 כפית מלח.
- שמן לטיגון.
- ½ כוס צ'ילי מתוק.
- 35 מ"ל סויה.
- 15 מ"ל מרינדה אינדונזית (נמכר בשקיות כמו תיבולית במכולות סיניות)
- 15 מ"ל חומץ בלסמי.
- 1 כפית חמאת בוטנים.
- שן שום.
להגשה:
- בוטנים קצוצים.
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-220 מעלות. מניחים את פרוסות הבטטה בתבנית, מתבלים בשמן זית, תימין ומלח גס. צולים בתנור כ-30 דקות.
מצננים ומועכים למחית.
מערבבים את הפרגית עם הבטטה, הג'ינג'ר, חמאת הבוטנים, הבצל ירוק, השום, הסויה והמלח. יוצרים קציצות ומניחים במקרר לשעתיים. מערבבים את חומרי הרוטב במעבד מזון. מסננים, טועמים ומאזנים את התיבול.
מחממים שמן לטיגון במחבת ומטגנים את הקציצות עד להשחמה. מוציאים ומספיגים את עודפי השמן על נייר מגבת.
מגישים עם הרוטב ובוטנים קצוצים מעל.