מרק הצ'ופינו שמזכיר את הבויאבז הצרפתי, נולד במטבחי המהגרים האיטלקים בסן פרנסיסקו, בהשראת מרקי דגים איטלקיים.
מרק צ'אופינו – קדרת פירות ים
מרק צ'אופינו – קדרת פירות ים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה אדומה.
מרק צ'אופינו – קדרת פירות ים
מרק צ'אופינו – קדרת פירות ים
סוג המנה מרקים
סוג המטבח מטבח אמריקאי
תגיות מרק, מרק צ'אופינו
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 1 hour 10 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 35 minutes
מנות 6
קלוריות 277 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 500 – 700 גרם גרם שרימפס גדולים קלופים ומנוקים. (אפשר גם קפואים) ניתן להוסיף עוד פירות ים כדוגמת קלאמרי.
- 1 חבילה צדפות טריות או קפואות בוואקום. (רצוי נאוויות).
- 1 חבילה פטריות מיובשות.
- 2 פלפלים ירוקים.
- 2 כוסות מיץ עגבניות.
- 2 כוסות ציר דגים.
- כמה שיני שום.
- 1 קופסה עגבניות מרוסקות 800 גרם.
- 1 – 2 כוסות יין לבן משובח.
- פטרוזיליה.
- 2 בצלים קצוצים.
- בזיליקום.
- 2 כרישות קצוצות חלק לבן בלבד.
אופן ההכנה
משרים את הפטריות 20 דקות במים חמימים.
בסיר מחממים שמן זית ומטגנים בו את הבצל הקצוץ.לאחר שהבצל מתרכך מוסיפים את השום ומטגנים כשתי דקות נוספות.
מוציאים את הפטריות מהמים, סוחטים אותן ושומרים את המים בצד. מוסיפים אותן לסיר.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, היין, מיץ העגבניות, ציר הדגים, כרישה, פטרוזיליה ובזיליקום ומבשלים כ 35 – 40 דקות, עד להצטמצמות הרוטב.
מוסיפים את פירות הים לרוטב ומבשלים עוד 10 דקות על אש קטנה.
ניתן להוסיף תיבול של פלפל שחור, פפריקה אדומה וצילי