פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש

פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש

אחת ממנות הפתיחה האהובות עלי בכל מסעדה. פטה כבד שמוגש עם ריבה מתקתקה לצידו.

פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש

פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת עוף.

פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש

פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש

סוג המנה מנות פתיחה, מתאבנים
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות גבינת פטה, פטה כבד
זמן הכנה 1 day 30 minutes
זמן בישול 26 minutes
זמן הכנה כולל 1 day 56 minutes
מנות 6
קלוריות 274 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לפאטה:

  • 300 גרם חמאה.
  • 8 בצלים בינוניים, קצוצים.
  • ק"ג כבדי עוף טריים.
  • 10 עלי דפנה.
  • 1 גבעול רוזמרין צעיר.
  • 1 גבעול טימין.
  • 6 שיני שום.
  • 1 אגוז מוסקט טרי מגורר.
  • ½ כוס קלבדוס.
  • מלח, פלפל שחור.
  • 250 גרם שקדים

לרוטב:

  • ½ כוס דבש.
  • 4 כפות סוכר חום.
  • 2 טיפות מי ורדים.
  • 1 כפית חומץ בן יין אדום.
  • 2 עלי דפנה.

אופן ההכנה

הכנת הפאטה:

  1. מטגנים את הכבדים קלות במחצית החמאה, עד שהם הופכים וורודים בפנים אך עדיין רכים. מעבירים את הכבדים המטוגנים לכלי לקירור.

  2. מוסיפים קלבדוס לשארית הנוזלים, מקרצפים התחתית ולאחר דקה מוסיפים לכבדים. במחצית החמאה שנותרה מטגנים את הבצלים ומוסיפים את עלי הדפנה,הרוזמרין ושיני השום. ממשיכים לטגן קלות עד הזהבה.

  3. מוסיפים את החמאה שנותרה לתערובת ומוסיפים את כל התערובת לכבדים. מטגנים את השקדים במעט חמאה שנותרה ומוסיפים אותם לכבדים ושאר התערובת.

  4. מעבירים את כל התערובת למג'ימיקס לערבול עד שמתקבלת תערובת חלקה. תוך כדי הערבול מוסיפים: מלח,פלפל שחור ומעט קלבדוס ואת כל אגוז המוסקט המגורר. מעבירים לכלי שבתוכו ניילון נצמד ולמקרר ללילה. לקראת ההגשה: מעבירים למקפיא לשם "עיצוב צורה קשיחה" עד התקשות.

הכנת הרוטב:

  1. מחממים את הדבש בסיר קטן, לאחר שיימס מוסיפים את הסוכר החום, מי הוורדים,החומץ ועלי הדפנה. מחממים כ 5 דקות על אש בינונית.

אופן ההגשה:

  1. מוציאים את הכבד מהמקפיא (מחזיקים אותו במקפיא כ 10 דקות לפני ההגשה), חותכים לפרוסות ומגישים עם הרוטב.


Related Posts

פטה כבד עוף בקלבדוס ורוטב דבש – מסעדת קימל

פטה כבד עוף בקלבדוס ורוטב דבש – מסעדת קימל

יש לי שני זכרונות חזקים ממסעדת קימל של השף שאול בן אדרת שנסגרה לפני כמה שנים; מדפי הירקות על הקיר; ומנת הפטה כבד עוף בקלבדוס. פטה כבד עוף בקלבדוס ורוטב דבש – מסעדת קימל המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המיטב ממסעדות ישראל – מסע קולינארי. […]

פטריות פורטבלו בגריל בתחמיץ דבש

פטריות פורטבלו בגריל בתחמיץ דבש

למרות שפטריית הפורטבלו שונה מאוד במראה שלה מפטריית השמפניון הלבנה והקטנה. פטריית הפורטבלו היא סוג של פטריית שמפניון. פטריית פורטבלו בגריל בתחמיץ דבש  פטריית פורטבלו בגריל בתחמיץ דבש – המנה הוגשה חלק מארוחת היכרות. פטריית הפורטבלו היא גדולה ובשרנית ומזכירה הן בגודל והן בצורה המבורגר. […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון