הבננה ספליט הומצאה בשנת 1904 על ידי דייוויד אוונס סטריקלר רוקח מפנסילבניה. למרות שגרסאות דומות של הקינוח הומצאו במקומות שונים בארצות הברית, נקבע על ידי אגודת קימעונאי הגלידה הלאומית בארצות הברית כי המקור המוקדם ביותר הוא של סטריקלר והוא זכה בכבוד של ממציא הבננה ספליט.
בננה ספליט למתקדמים בליווי גלידת בננה
בננה ספליט למתקדמים בליווי גלידת בננה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פירות.
בננה ספליט למתקדמים בליווי גלידת בננה
בננה ספליט למתקדמים בליווי גלידת בננה
סוג המנה קינוח
סוג המטבח מטבח אמריקאי
תגיות בננה ספליט, גלידת בננה
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 20 minutes
הקפאה של הבננות 12 hours
זמן הכנה כולל 12 hours 30 minutes
מנות 6
קלוריות 398 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
לגלידה:
- 10 בננות בשלות
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי
- 1 מיכל שמנת מתוקה
בננה ספליט:
- 6 בננות בשלות
- 10 גרם שוקולד מריר איכותי
אופן ההכנה
הכנת הגלידה:
מקלפים את עשר הבננות. פורסים ומקפיאים בפריזר ללילה.
מכניסים את הבננות, השוקולד והשמנת למעבד מזון עם להב פלדה. מרסקים עד לקבל עיסה חלקה. שומרים בקירור עד להגשה (מומלץ לא יותר מכמה שעות ולערבב את העיסה מדי כמה זמן).
אופים את 6 הבננות הלא מקולפות בתנור שחומם ל 200 מעלות כ- 15 דקות. הקליפה אמורה להשחיר. מוציאים את הבננות ומבצעים חיתוך בצורת ח' בצד אחד של הקליפה, כך שחלק של הבננה נחשף.
מפזרים שוקולד מריר מלמעלה. מוסיפים כדור גלידה ומגישים.