דניס בטופי מרטיני

דניס בטופי מרטיני

פילה דניס ברוטב עמוק ומתקתק של טופי וורמוט עם עיטור של קוביות אננס וסלרי מאודות.

דניס בטופי מרטיני

דניס בטופי מרטיני – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בישול עם אלכוהול.

דניס בטופי מרטיני

דניס בטופי מרטיני

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח מודרני
תגיות דניס, דניס בטופי מרטיני, טופי מרטיני, מרטיני
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 45 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 10 minutes
מנות 6
קלוריות 345 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים לסלרי תפוח עץ ואננס פריכים:

  • 200 גרם סלרי אמריקאי חתוך לקוביות של 1/2 סנטימטר.
  • 200 גרם תפוח עץ גרנד סמית חתוך לקוביות של 1/2 סנטימטר.
  • 200 גרם אננס קלוף וחתוך לקוביות של 1/2 סנטימטר.
  • 50 גרם חמאה
  • 50 מ"ל מרטיני יבש
  • מלח לפי טעם
  • כפית פלפל לבן

חומרים לטופי המרטיני:

  • 50 גרם סוכר לבן
  • 150 מ"ל מרטיני יבש
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה
  • מלח לפי טעם

חומרים לדניס:

  • 6 פילטים של דניס או כל דג ים אחר.
  • 25 גרם חמאה
  • 25 מ"ל שמן זית איכותי
  • מלח ים אטלנטי לפי טעם
  • פלפל לבן לפי טעם

אופן ההכנה

הכנת הסלרי תפוח העץ והאננס הפריכים

  1. ממיסים במחבת בחצי מכמות החמאה את הסלרי, תפוח העץ והאננס. מאדים על אש גבוהה למשך 2 דקות. מוסיפים את המרטיני, מלח, פלפל לבן ואת יתר החמאה. מערבבים.

הכנת טופי המרטיני:

  1. ממיסים את הסוכר במחבת עד לקבלת קרמל עדין. מוסיפים את המרטיני ומצמצמים את הרוטב לחצי. מוסיפים את השמנת המתוקה ושוב מצמצמים לחצי עד לקבלת מרקם חלק וזהוב.

הכנת הדניס:

  1. שמים את השמן והחמאה במחבת. מפלפלים וממליחים את הפילטים של הדג. מטגנים את הדגים כ-3 דקות על כל צד. מספיגים על נייר סופג.

אופן ההגשה:

  1. מניחים את הפילט של הדג במרכז הצלחת. מפזרים מסביב מתערובת הסלרי, תפוח והאננס. יוצקים כ-2 כפות מן הרוטב על הדג ומגישים.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון