ההלזלה, או העלזעל כפי שנקרא ביידיש הוא מאכל אשכנזי מסורתי שמוכן מעור של גרון עוף.
הלזלה
הלזלה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה רומנית.
העלזעל
הלזלה או כמו שהוא נקרא ביידיש העלזעל, הוא מאכל מהמטבח היהודי האשכנזי. ההלזלה עשוי עור צוואר עוף (ולעיתים יש כאלו שמשתמשים בכל העור העוף) ממולא ומבושל.
ההלזלה מאוד דומה לקישקע הממולא.
בכללי המילוי יכיל קמח או פירורי לחם, מחית תפוחי אדמה, בצל קצוץ מטוגן בשמאלץ, שמאלץ, גריבען ותבלינים. המתכון המסורתי יתובל רק במלח ופלפל שחור, אך יש המוסיפים גם פטרוזיליה או שמיר.
את העור תופרים כך שנשאר בו פתח אחד דרכו ממלאים את הכיס. אחרי המילוי תופרים את הפתח וההלזלה מבושל בבישול ממושך, בחום נמוך במים, במרק או כחלק מהחמין.
הלזלה
הלזלה
חומרים
- 6 עורות של צוואר של עוף
- ½ כוס קמח – כמות הקמח עשויה להשתנות לפי גודל העורות
- 1 בצל מגורר עו קצוץ דק מאוד
- 1 ביצה
- שומן נוסף או בשר טחון (אופציונאלי)
- 1½ ליטר ציר עוף
אופן ההכנה
מוסיפים לקמח מעט מלח ופלפל וביצה ומערבבים עד קבלת עיסה לא דלילה מידי. מוסיפים לעיסה את הבצל.
מנקים במים ולאחר מכן ברתיחה קלה את העור הממולא.
ממלאים את העור בתערובת וסוגרים בתפירת חוט ומחט.
מבשלים בציר ירקות או במרק עוף או מטגנים שמן. מסירים את חוט התפירה בזהירות ומגישים.