טארט קליל וטעים של תרד ופרמזן שמתאים בצורה מושלמת לימי הקיץ החמים.
טארט עלי תרד פרמזן וגרידת לימון
טארט עלי תרד פרמזן וגרידת לימון – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגת טאפס קייצית.
מנת האיים הצפים הינה מנה של מרנג ביצים הצף במרק של שוקולד.
המנה היא מנה קלאסית מן המטבח הצרפתי ולעיתים גם נקראת ביצה בשלג.
בגרסה המקורית האיים צפים מוגשים בקרם אנגלז (קרם העשוי מחלב, סוכר, חלמוני ביצים ומקל וניל) ולא במרק שוקולד כפי שעשיתי במתכון הנוכחי. זהו הטוויסט שלי למתכון.
מרק השוקולד עשוי משוקולד ג'נדויה שהוא בעצם שוקולד שמוסיפים אליו מחית אגוזי לוז טחונים.
למרות שניתן היה לחשוב שלשוקולד יהיה טעם של נוטלה הטעם שונה ויותר מזכיר נוגט אגוזים – כמו טעמו של שוקולד הרוזמרי עליו השלום.
טארט עלי תרד פרמזן וגרידת לימון
טארט עלי תרד פרמזן וגרידת לימון
חומרים
לבצק:
- 200 גרם קמח לבן (שטיבל 1).
- 100 גרם חמאה קרה
- 5 גרם מלח
- 50 גרם ביצה.
- 2 כפות מים
למילוי תרד פרמזן:
- 2 שקיות עלי תרד שטופים (עדיף תרד טרי – עלים קטנים וקשים).
- 30 – 40 גרם חמאה.
- 2 ביצים
- 1½ כוסות גבינת פרמז'ן מגוררת.
- 2 שיני שום קצוצות.
- מלח.
- גרידת קליפה מלימון אחד.
- שומשום.
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מנפים את הקמח לקערת מגימיקס.
מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות ומעבדים מעט ככל שנדרש עד קבלת גרגירים. טורפים מראש ביחד ביצה ומים ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים. מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק עיבוד קצרצר ביותר. כשמתקבל הבצק מניחים אותו בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לשעה (הבצק חייב להתקשות ולכן עדיף להכניס לקירור של אפילו יום. אם ממהרים אז אפשר להכניס את הבצק לזמן קצר יותר בפריזר).
אפיית הבצק:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל- 4 חלקים. בעוד הבצק קר מרדדים לרצועה מלבנית ארוכה בעובי 3 מ"מ (להפוך כל הזמן ולקמח מעט מאד רק למניעה הדבקות). מחררים את הצד התחתון של הבצק עם מזלג ומעבירים מייד למקרר להתייצבות של 15 דקות.
אופים בתבנית על נייר אפיה בחום 180 למשך +10 דקות. מוציאים, מורחים בביצה טרופה לאטימת התחתית ואופים עוד כ-5 דקות.
מוציאים את הטארט ומניחים על רשת לקירור.
הכנת מילוי התרד פרמזן:
חולטים במים רותחים מומלחים (חליטה ירוקה – מהירה מאד של 2 דקות) שתי שקיות גדולות של עלי תרד שטופים. מוציאים ומסננים.
במחבת גדולה ממיסים כ- 30 גרם חמאה ומקפיצים את התרד החלוט 3-2 דקות על אש גבוהה מאחר והעלים מפרישים נוזלים. מתקנים תיבול עם מעט מלח ופלפל לפי הטעם. מוציאים התרד המוקפץ ומניחים בצד. אם יש עודף נוזלים אז מסננים.
באותה מחבת מקפיצים בחום נמוך את שיני השום הקצוצות עם מעט חמאה, מגבירים את האש ומוסיפים את התרד ומקפיצים.מוסיפים את הביצה ומקשקשים במהירות שתתפזר יפה בתרד. מפזרים את הפרמזן המגורר, מערבבים מהר ומוציאים.
הגשת המנה:
על הטארט מניחים שכבה נדיבה של תבשיל התרד-פרמזן. מעל מפזרים שומשום וגרידת לימון. מכניסים לתנור לחימום קצר ומגישים.
הערות: ניתן לאפות את תחתיות הטארט מראש ולהקפיא. לפני ההגשה, מוציאים מהפריזר. אין צורך להפשיר. שמים את הטופינג ומכניסים לתנור.