זהו הסלט שבשבילו המציאו את הניגוב עם החלה. מטבל עגבניות שמשלב טעמים של חריף, מתוק וחמוץ - מה צריך יותר מזה.
סלט מטבוחה
סלט מטבוחה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מרוקאית.
סלט המטבוחה הוא ללא כל ספק אחד מן הסלטים הכי מזוהים עם המטבח המרוקאי. אך הסלט מאוד נפוץ בגרסאות שונות ברחבי אזור המגרב.
סלט מבושל
מקור השם מטבוחה בא מן השפה הערבית ופרושו מבושל. ואכן המטבוחה היא סלט מבושל של עגבניות, פלפלים קלוים, שום, שמן ותבלינים.
סלט מטבוחה
סלט מטבוחה
סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה, סלטים
סוג המטבח מטבח מרוקאי
תגיות מטבוחה, מטבוחה מרוקאית, סלט מטבוחה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 5 minutes
מנות 6
קלוריות 99 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- ½ ק"ג פלפל ירוק בהיר.
- 1 פלפל אדום גדול.
- 6 – 7 פלפלים חריפים.
- 1 ק"ג עגבניות קלופות וקצוצות.
- 1 – 2 ראשי שום קלופים לא קצוצים.
- 1 כפית סוכר.
- 2 כפית שטוחה כורכום.
- ¾ כוס שמן תירס.
- 1 קופסה קטנה רכז עגבניות.
- 1 כפית גדושה פפריקה אדומה.
- מלח.
אופן ההכנה
מטגנים קלות את הפלפלים, קולפים וחותכים לרצועות.
מניחים בסיר את רצועות הפלפלים, עגבניות, שום, כרכום וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר לא מכוסה על אש קטנטנה עד שהנוזלים מתאדים ותוכן הסיר מגיע למרקם של ריבה רכה.
מערבבים בקערה שמן, פפריקה, מלח, רסק עגבניות, מוסיפים לתבשיל החם ומניחים להצטנן.