אני משוגע על תפוחי אדמה שמבושלים במדורה. עוד מכשהייתי ילד תמיד אהבתי את תפוחי האדמה שהיו צולים בל"ג בעומר במדורה.
גלילות שייטל עם טחינה ותפוחי אדמה בניחוח מדורה
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגת טאפס קייצית.
במנה הזו שילבתי בין טעמי הבשר של נתח השייטל עם המרירות המתקתקה של הטחינה. שילוב טעמים זה מקבל חיזוק על ידי המתקתקות של תפוח האדמה והטעמים המרירים המושגים על ידי צלייה בכד חרס המדמה את אפקט הצלייה במדורה.
גלילות שייטל עם טחינה ותפוחי אדמה בניחוח מדורה
גלילות שייטל עם טחינה ותפוחי אדמה בניחוח מדורה
חומרים
- 6 פרוסות שייטל דקות
- 3 עגבניות גדולות
- טחינה גולמית איכותית
- 12 תפוחי אדמה קטנים
- שמן זית
- מיץ לימון
- מלח גס
- פלפל שחור
- סוכר
- כמון
- טימין
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
פורסים את העגבניות לפרוסות עגולות בעובי ½ ס"מ ומניחים על נייר אפיה משומן קלות. מתבלים במעט שמן זית, מלח גס, פלפל שחור, סוכר ותימין. אופים בתנור בחום גבוה עד שהעגבניות משחימות היטב ומתייבשות.
מכינים טחינה: שומרים על טעם מודגש של הטחינה הגולמית על ידי תיבול במלח, פלפל שחור, כמון ומעט לימון.
אופים את תפוחי האדמה בשלמותם עם הקליפה בכד חרס על אש נמוכה מאד (ללא שום תיבול וללא שמן) כ- 40 דקות. מסירים מהאש כאשר תפוחי האדמה משחימים יפה. לפני ההגשה חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ומתבלים עם מלח.
חותכים כל פרוסת שייטל לשני חלקים, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומגלגלים כל חלק לגליל. מהדקים את הגליל בעזרת קיסם. צולים את גלילי השייטל במחבת עבה וחמה מאד צלייה קצרה מאד עד רמת מידיום-רייר.
אופן ההגשה:
בצלחת אישית מניחים מספר פרוסות עגבניות מיובשות ומעליהן מניחים 2 גלילי שייטל.
מפזרים 2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ומקשטים בשלוש גבעות קטנות של טחינה.
בקערה שטוחה מערבבים שמן זית ולימון (לערבב בנענוע קל שלא תתקבל אמולסיה) ומזליפים את תערובת הלימון-שמן מעל כל המרכיבים בצלחת.
מפזרים מלח גס ומגישים.