ביצ'ק – מאפה דלעת בוכרי

ביצ'ק – מאפה דלעת בוכרי

זה אולי נראה כמו בורקס בצבע כתמתם, אבל ברגע שנותנים ביס מייד מבינים את ההבדל. בצק פריך שנמס בפה עם קרם דלעת בתיבול ראס אל חנות.

ביצ'ק – מאפה דלעת בוכרי

ביצ'ק – מאפה דלעת בוכרי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסע בעקבות תערובות התבלינים.

אני מאוד אוהב אוכל בוכרי. יש בו תמיד שילוב של חומרי גלם ותיבול שיוצרים הרמוניה של טעמים שאני מאוד מתחבר אליהם.

אוכל בוכרי

מקורו של המטבח הבוכרי הוא מאוזבקיסטן שבמרכז אסיה.

המטבח הבוכרי מושפע מאוד מן מהמטבחים המקומיים של תרבויות סמוכות כגון: המטבח הסיני, המטבח הפרסי, והמטבח הטורקי-עות'מאני. עובדה זו הופכת את המטבח הבוכרי למאוד עשיר ומגוון.

במטבח הבוכרי ניתן למצוא שימוש רב בבשר, באורז ובירקות.

מאחר והארוחה שתכננתי התבססה על תערובות תיבול שונות היה לי מאוד קל לשלב מנה מן המטבח הבוכרי בארוחה מאחר ובמטבח הבוכרי נעשה שימוש נרחב בתבלינים ותערובות תיבול. 

ביצ'ק

אחד מן המאפים המפורסמים של המטבח הבוכרי הוא הביצ'ק. זהו כיסון אפוי הממולא בדלעת עם תיבול של תערובת התבלינים ראס אל חנות. 

ביצ'ק - מאפה דלעת בוכרי

ביצ'ק - מאפה דלעת בוכרי

סוג המנה מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח טריפוליטאי
תגיות ביצ'ק, מאפה דלעת
זמן הכנה 1 hour
זמן בישול 1 hour 20 minutes
התפחת הבצק 6 hours
זמן הכנה כולל 8 hours 20 minutes
מנות 1
קלוריות 235 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים לבצק:

  • 600 גרם קמח
  • 1 כף שמרים טריים
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 160 מ"ל שמן
  • 360 מ"ל מים
  • ½ כפית מלח

חומרים למילוי הדלעת:

  • 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

חומרים לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות קצח

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  1. לשים קמח, שמרים, סוכר וראס אל חנות, במיקסר במשך דקה.

    מוסיפים את השמן והמים ולשים שתי דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 8 דקות עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.

  2. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעה ועד לילה.

    הכנת-בצק-ביצ'ק

הכנת מילוי הדלעת:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

    מערבבים את קוביות הדלעת עם 2 כפות שמן והתבלינים ואופים כ- 40 דקות או עד לריכוך.

    דלעת-לביצ'ק
  2. במקביל מטגנים את הבצל בשמן שנותר על אש נמוכה - בינונית כ- 10 דקות להזהבה.

  3. מועכים את הדלעת עם מזלג מוסיפים את הבצל והשום. מערבבים ומתקנים תיבול.

מילוי הכיסון:

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה.

  2. מחלקים את הבצק ל 20 עיגולים. מרדדים כל כדור לעלה בקוטר 10 סנטימטר.

    בצק-של-ביצ'ק
  3. מניחים במרכז כף גדושה של המילוי.

    מילוי-ביצ'ק-3
  4. מקפלים את הבצק משלושת הקצוות כלפי המרכז כמו משולש.

    ביצ'ק
  5. מניחים בתבנית עם התפרים כלפי מטה. מברישים בביצה ומפזרים קצח.

    ביצ'ק-עם-קצח
  6. אופים ל- 30 דקות עד שהבצק זהוב.

    ביצ'ק-בתנור

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה

סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה

מה צריך יותר מסיגרים ממולאים בכבש, בתיבול ראס אל חנות בליווי של טחינה? האמת, עוד סיגר אחד או שניים. סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסע בעקבות תערובות התבלינים. […]

קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס תאילנדי

קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס תאילנדי

דמיינו את עצמכם יושבים על החוף בתאילנד שלפתע מלצר חביב מגיש לכם מנה פירות ים שוחים בקארי קוקוס צהבהב. קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס תאילנדי קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס תאילנדי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על מתכוני השף חיים כהן. קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון