לוקחים את לחם השום הפריך. טובלים אותו בתוך העצם ומחלצים בעזרתו את מח העצם, שנספג אל תוך הפריכות של מקל השום. מה צריך יותר מזה.
מקלות לחם שום עם מח עצם
המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט ארוחת חורף.
מנת מקלות לחם שום עם מח עצם היא אחת המנות הקלות להכנה אך גם מנה שמעניקה סיפוק אדיר למי שאוכל אותה.
שילוב של מקלות שום עם מח עצם הוא שילוב מנצח של טעמי השום ומח העצם ומשחק מרקמים מהנה בין פריכות מקל השום אל מול הגלטיניוטת של מח העצם.
מקלות לחם שום עם מח עצם
מקלות לחם שום עם מח עצם
חומרים
- 12 עצמות מח עצם
- 12 פרוסות חלה
- 3 שיני שום כתוש
- 6 כפות שמן זית
- מלח גס אטלנטי או רגיל לפי טעם
- פלפל שחור גרוס לפי טעם
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מעמידים את העצמות בסיר גדול ושטוח וממלאים כוס וחצי מים. מכסים במכסה. מכניסים הסיר לתנור שחומם ל- 170 מעלות למשך 20 דקות. מוציאים מהתנור.
מחממים תנור לחום גבוה. מסירים את קשה של פרוסות החלה וחותכים כל פרוסת חלה ל- 3 אצבעות. מברישים כל אצבע בשמן זית משני הצדדים. קולים את האצבעות בתנור למשך מספר דקות עד שמשחים קלות. (לא להגיע לצנים כהה ויבש אלה להוציא הרבה קודם).
על כל אצבע מפזרים מעט מהשום הכתוש.
אופן ההגשה:
במרכז השולחן מעמידים את העצמות בכלי הגשה גדול. מסדרים את אצבעות הלחם שום בכלי נוסף. שמים קערה קטנה עם מלח גס ומטחנת פלפל.
כל סועד מקבל צלחת קטנה עם עצם מח וכפית קטנטנה (כפית אספרסו מעולת לעניין זה). הסועד מפזר על העצם מעט מלח גס ופלפל שחור וחופר את מח עצם מן העצם, ומורח אותו על אצבע השום.