שנתקלתי בפעם הראשונה ביין העגבניות הייתי המום. משקה צלול עם צבע אדמדם עם תבשומת קלה של עגבניות. מדהים.
יין עגבניות
יין עגבניות – המנה הוגשה כחלק מארוחת פיש גורמה.
העגבניה היא פרי שיש בו המון קסם. תשאלו את השף אייל שני שעשה עליהן קריירה.
למרות ששם המתכון הוא יין עגבניות אין מדובר על יין ואין במתכון הזה טיפה של אלכוהול.
המתכון הזה הוא מיצוי של הטעמים של העגבניה שמבליט את כל הטוב של העגבניה ומרכז אותו לנוזל צלול אדמדם קסום שכולו שמכיל טעמים עדינים של עגבניה ממש כמו בושם.
חומרי גלם איכותים:
מכיוון שבמתכון זה אנו משתמשים בעגבניות ומתבלים אותן בטיפה שמן זית ותבלינים יש חשיבות גדולה בשימוש בעגבניות איכותיות ובשמן זית באיכות גבוהה.
גיוונים:
ישנם סוגים רבים של עגבניות: עגבניות שרי , עגבניות שרי תמר, עגבניות ליקופן, עגבניות צהובות, עגבניות מגי וכדומה. נסו לגוון את סוג העגבניות שאתם משתמשים בהן על מנת לקבל טעמים שונים.
יין עגבניות קר
יין עגבניות קר
חומרים
חומרים ליין עגבניות:
- 3 ק"ג עגבניות אדומות מאיכות מעולה
- מלח לפי טעם
- פלפל שחור גרוס דק לפי טעם
- שמן זית לעיטור
- גבעולי עירית לעיטור
- בד גזה לסינון
אופן ההכנה
אופן הכנת יין העגבניות:
מרסקים את העגבניות המעבד מזון.
פורסים בד גזה מעל קערה גדולה. יוצקים את הרסק לבד הגזה. אוספים את שולי הבד. קושרים ותולים במקרר למשך לילה מעל הקערה כך שהמיץ המסונן מטפטף לקערה.
למחרת, מרתיחים את המיץ ומבשלים שעה על אש נמוכה. מתקבל נוזל צלול ומרוכז (לא אדום).
מקררים היטב.
מתבלים במעט מלח לפי הטעם (אפשר גם מעט פלפל גרוס דק).
כשהמיץ קר, יוצקים לגביעי יין.
שמים גבעול עירית ומטפטפים כמה טיפות שמן זית לעיטור.