למרות שרבים חושבים כך הבוטנים שגם נקראים אגוזי האדמה - אינם אגוזים בכלל אלא מדובר בקטנית. השם בוטנים שניתן להם על פי המקורות מתייחס בכלל לפיסטוק.
בוטנים מסוכרים ומלוחים
בוטנים מסוכרים ומלוחים – המנה הוגשה כחלק מארוחת סין הקלאסית.
המיוחד במתכון זה של הבוטנים המסוכרים והמלוחים הוא בזה שאנחנו לא קולים אותם אלא מטגנים את הבוטנים בשמן.
הטיגון מאוד קצר ונעשה בטמפרטורה לא גבוהה של השמן על מנת שלא לשרוף את הבוטנים.
בוטנים מסוכרים ומלוחים
בוטנים מסוכרים ומלוחים
סוג המנה מנה ראשונה, מנות פתיחה
סוג המטבח מטבח סיני
תגיות בוטנים, בוטנים מטוגנים, קליית בוטנים
זמן הכנה 3 minutes
זמן בישול 20 minutes
ייבוש באוויר 10 hours 30 minutes
זמן הכנה כולל 23 minutes
מנות 6
קלוריות 460 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
להכנת הבוטנים:
- 200 גרם בוטנים טריים לא קלויים, לא מלוחים, מקולפים (אפשר גם בוטנים לא מקולפים)
- ½ כוס סוכר
- 1½ כוסות מים
- 1 כפית שטוחה מלח גס
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
הכנת הבוטנים המסוכרים והמלוחים
מחממים את המים בסיר וממיסים בהם את הסוכר. מוסיפים את הבוטנים ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות. מסננים את הבוטנים ומשטחים על משטח לייבוש למשך 10 שעות (עד שיבש לחלוטין).
מטגנים את הבוטנים בשמן עמוק וחם (לא חם מדי על מנת שלא ישרפו). מסננים את הבוטנים המטוגנים ומספיגים את השמן. מפזרים את המלח הגס ומערבבים היטב. נותנים לבוטנים להתקרר.
ניתן לשמור בצנצנת סגורה במקרר.