הים מציע לנו שפע של מתנות בצורת פירות הים: סרטנים, לובסטרים, לנגוסטינים, קוקי סאן ז'ק, מולים, צדפות מסרק, קלמארי, סבידה, תמנונים...
הרעיון שעומד מאחורי הארוחה
אני מאוד אוהב פירות ים מכל הסוגים ובכלל את כל השפע שיש לים להציע: סרטנים, לובסטרים, לנגוסיטנים, קוקי סאן זק, מולים, צדפות מסרק, קלמארי, סבידה, תמנונים, קיפודי ים ועוד.
לכן החלטתי להקדיש לנושא ארוחה שלמה ולהרכיב אוסף של מנות שיתנו לחברים ייצוג וטעימה קטנה מכל הטוב והשפע שיש לים להציע.
תפריט הארוחה
- שרימפס בפנקו.
- מרק בויאבז מסונן.
- חגיגת פירות ים ברטבים שונים.
- מולים בציר ירקות קטיפתי.
- קוקי סאן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים.
- קדירת פירות ים מבראטן בציר יין מתיאוס רוזה.
- פירות יער ברוטב זביונה מרסלה.
היינות שהוגשו בארוחה
- Domain Laroche – Chablis 2002.
- Pouilly Fume – 2002.
- Couvent de Leglis – Pomerol 2001.
- Chateau La Noe – Muscadet Sevre-et-Maine 2003.