תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים

תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים

תפוח עץ אפוי שפשוט נמס בפה עטוף במעטפת בצק עלים פריך שמתפצפץ בפה. שילוב מנצח.

תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים

תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים – המנה הוגשה כחלק מארוחה צרפתית בנוסח פרובאנס.

מנת קינוח קלאסית מן המטבח הצרפתי. 

שילוב של תפוחים אפויים שנמסים בפה עם נגיעות של וניל. עטופים במעטפת של בצק עלים זהוב ופריך.

תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים

תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים

סוג המנה מנה אחרונה, קינוח
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות תפוחי עץ, תפוחים בבצק עלים
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour
זמן הכנה כולל 1 hour 20 minutes
מנות 6
קלוריות 422 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 6 תפוחי עץ ירוקים וחמצמצים, קלופים, מנוקים מליבות.
  • 4 כוסות מים
  • ¾ כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 מקל וניל
  • גרידה מקליפה של לימון
  • 750 גרם בצק עלים
  • 1 מיכל שמנת מתוןקה
  • 1 חלמון טרוף עם מים
  • ריבת משמשים או פובידל

אופן ההכנה

  1. שמים את המים, סוכר,מקל וניל, מיץ לימון, והקליפה ומביאים לרתיחה. 

  2. מבשלים את התפוחים ברוטב עד שהם רכים (25 דקות). מוציאים את התפוחים ומקררים אותם. 

  3. מרדדים את הבצק לעלה דק, חותכים 6 עיגולים בקוטר 20 סמ'. 

  4. מחממים תנור ל 220.

  5. שמים במרכז כל עלה תפוח, אוספים את שולי העלה ומהדקים את השוליים. מעבירים לתבנית אפיה את התפוחים כשצד התפר כלפי מטה. מברישים כל עלה שעוטף תפוח בחלמון המהול במים ואופים כ 20 דקות עד שהעלה שחום. 

  6. מקציפים את השמנת לקצפת.

  7. עושים חריץ בכל מעטפת בצק לאחר אפייתה ובחריץ (שנכנס לתוך התפוח כחריץ מאורך ועגול) מכניסים את הריבה.

    עוטפים בקצפת ומוסיפים בצד גלידת שמנת (רצוי וניל). 

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

סורבה תפוחים ורום מתובל

סורבה תפוחים ורום מתובל

אחד השידוכים היותר מוצלחים של הרום המתובל של חברת בקרדי, הוא מיץ תפוחים שהרגע נסחט. אז למה לא להפוך את השילוב הזה לסורבה אלכוהולי? סורבה תפוחים ורום מתובל סורבה תפוחים ורום מתובל – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסע בעקבות תערובות התבלינים. רום מתובל חברת […]

שרימפס ברוטב תפוחים שמנת וציר דגים

שרימפס ברוטב תפוחים שמנת וציר דגים

אחד מן השילובים המעניינים שאפשר לעשות עם שרימפס הוא לשדך להם פירות כמו תפוחים או אגסים. המתיקות עם החמצמצות העדינה שיש לתפוחים והאגסים מחמיאה מאוד לטעמם של השרימפס. שרימפס ברוטב תפוחים שמנת וציר דגים שרימפס ברוטב תפוחים שמנת וציר דגים – המנה הוגשה כחלק מארוחת […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון