Marmitako - הוא תבשיל טונה שדייגי הטונה היו מכינים לעצמם בספינות הדייג כשהיו יוצאים לחפש אחר דגי הטונה.
תבשיל טונה טריה – Marmitako
תבשיל טונה טריה – Marmitako – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על המטבח הבאסקי והצפון ספרדי.
תבשיל טונה טריה Marmitako
תבשיל טונה טריה Marmitako
  סוג המנה  מנה ראשונה	
  סוג המטבח  מטבח בסקי, מטבח ספרדי	
  תגיות  marmitako, טונה אדומה, מרמיטאקו, תבשיל טונה	
  זמן הכנה 20 minutes
  זמן בישול 1 hour 40 minutes
  זמן הכנה כולל 2 hours
  מנות 6 
  קלוריות 180 kcal
  מחבר Gentleman Club
חומרים
מצרכים:
- טונה טרייה חתוכה לריבועים, כ- 100 גרם לסועד.
- רצועות פלפל אדום.
- 3 עגבניות מקולפות ומגורענות חתוכות לריבועים.
- 1 כפית כוסברה קצוצה לקישוט.
- 1 כפית פלפל קאיין.
- רצועות גזר.
- 1 בצל קצוץ.
- 2 – 3 שיני שום.
- עלה דפנה.
- ½ כוס יין.
- 1½ כוסות ציר דגים. הכמות מחושבת לפי שימוש ב 500 גרם טונה.
- תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
- 2 כפות קרם פרש.
- פלפל שחור.
אופן ההכנה
- מטגנים במעט שמן את הבצל והשום. מוסיפים פלפלים, גזר, וטונה ומאדים. 
- מוסיפים יין, ציר דגים ועלה דפנה ומבשלים כשעה על אש קטנה. מסירים מן האש ונותנים לרוטב להתקרר. 
- לאחר כמה שעות או אפילו יום מחממים שוב את הרוטב ומוסיפים תפו"א וקרם פרש. מבשלים למשך כ- 40 דקות. 
- בהגשה מקשטים עם כוסברה. 





