תאנים ממולאות בגבינת המאירי מספקות את אחד השילובים המעניינים ביותר בין מתיקות למליחות. שילוב המרקמים וניגודיות הטעמים בין המלוח למתוק יוצרת הרמוניה של טעמים בפה.
תאנים בשלות ממולאות בגבינת המאירי
תאנים בשלות ממולאות בגבינת המאירי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פירות.
המנה הזו מצויינת כמנת פתיחה לארוחה והיא גם מאוד מאוד קלה להכנה.
גבינת המאירי
גבינת המאירי מיוצרת במחלבת המאירי שבעיר העתיקה של צפת. זוהי המחלבה הראשונה שהוקמה בארץ (1870) על ידי מאיר ארזוני.
המחלבה מייצרת שני סוגי גבינות. גבינת ה”ברינזה-בולגרית” המוכרת והנפוצה, שהיא מוצר הדגל של המחלבה, וגבינה צפתית קשה ומלוחה המשמשת בעיקר לגירור שנמכרת ישירות במחלבה ובכמויות קטנות.
שילוב של מלוח ומתוק
המנה מבוססת על הניגודיות בין המתיקות של התאנים הבשלות אל מול המליחות של הגבינה. בנוסף אנו מוסיפים מרירות עדינה משמן הזית וגוון של מנטה על ידי השימוש בנענע קצוצה.
תאנים ממולאות בגבינת המאירי
תאנים ממולאות בגבינת המאירי
חומרים
- 12 תאנים בשלות.
- 1 גוש של גבינת המאירי.
- שמן זית איכותי.
- חופן עלי נענע קצוצים.
אופן ההכנה
מבצעים חיתוך בצורת צלב בתאנים כמעט עד בסיסן כך שנוצר מעין פרח. ממלאים את החלל בגבינת המאירי.מזליפים מעט שמן זית על הגבינה ומפזרים מלמעלה עלי נענע קצוצים.