שרימפס מטוגן בבלילה ברוטב גיריביש

שרימפס מטוגן בבלילה ברוטב גיריביש

סודהקסם של המנה טמון ברוטב הגיריביש - רוטב שמורכב מביצה קשה, מלפפונים חמוצים וצלפים שמעורבבים עם שמן וחומץ.

שרימפס מטוגן בבלילה ברוטב גיריביש

שרימפס מטוגן בבלילה ברוטב גיריביש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קלאסית.

שרימפס מטוגן בבלילה ברוטב גיריביש

שרימפס מטוגן בבלילה ברוטב גיריביש

סוג המנה מנת פתיחה, מתאבנים
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות רוטב גיריביש, שרימפס גיריביש
זמן הכנה 50 minutes
זמן בישול 1 hour 30 minutes
זמן הכנה כולל 2 hours 20 minutes
מנות 6
קלוריות 334 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

למנה:

  • 30 יחידות שרימפס (נקי, ללא קליפה, להשאיר את החוליה האחרונה עם הזנב ולהוריד את עוקץ הזנב)

בלילה:

  • 80 גרם  קמח.
  • 60 גרם קמח תפוחי אדמה.
  • 5 גרם אבקת אפיה. (לא חובה)
  • 10 מ"ל שמן סויה.
  • 130 מ"ל מים.
  • מלח.

מרינדה:

  • 150 מ"ל שמן זית.
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה.
  • 6 שיני שום קצוצות.

רוטב גיריביש:

  • 4 חלמונים.
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון חלק.
  • 500 מ"ל שמן סויה.
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן.
  • מלח.
  • פלפל לבן.
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה.
  • 2 כפות טרגון קצוץ.
  • 2 כפות שאלוטס קצוץ.
  • 2 כפות צלפים קצוצים.
  • 2 כפות חלבון ביצה קשה.

אופן ההכנה

מרינדה:

  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה. משרים את השרימפס במרינדה. מכסים ושמים במקרר עד הטיגון.

בלילה:

  1. מערבבים את כל החומרים פרט לשמן. מוסיפים השמן ומערבבים. מכסים ומניחים בקירור.

רוטב גיריביש:

  1. בקערה מניחים את החלמונים, חרדל, מלח ופלפל לבן ומערבבים קלות. ממשיכים לערבב ללא הפסקה תוך הוספת השמן בטפטוף. בהתחלה טפטוף איטי ואח"כ אפשר להגביר מעט לזרם עדין. מערבבים עד שמתקבל מיונז בסמיכות רצויה. מוסיפים את החומץ ומתקנים את התיבול עם מלח ולפלפל לבן. מוספים עשבי התיבול הקצוצים, השאלוט הקצוץ, חלבון ביצה קשה וצלפים. מערבבים מעט. מכסים ושומרים במקרר (חשוב מאד לשמור בקירור שלא יתקלקל).

שרימפס:

  1. מחממים סיר עם שמן עמוק (טמ' 170 מעלות. לא חם מאוד). מוציאים השרימפס מהמרינדה, ממליחים ומפלפלים את השרימפס. מערבים את הבלילה וטובלים בה את השרימפס כך שיכסה אותם היטב. מטגנים את השרימפס בשמן כ- 3 דקות עד שמקבל צבע זהוב יפה (רצוי לטגן כל פעם חלק מהכמות) מוציאים לנייר סופג.

אופן ההגשה:

  1. מניחים את כל השרימפס החם על מגש עם נייר. במרכז שמים קערה עם הרוטב הקר. כל אחד טובל את השרימפס ברוטב ואוכל.

הערה:

  1. רוטב הגיריביש מתקלקל מהר. מה שלא נאכל יש לזרוק באותו היום.


Related Posts

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

מעטה תפוח האדמה מוסיף לשרימפס נגיסה בטעמי ציפס ובמקביל שומר על השרימפס עסיסי. שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפוחי אדמה. שילוב של שרימפס ותפוחי אדמה אולי לא יהיה השילוב הראשון שתחשבו עליו, אבל השילוב הוא מדהים. תפוח […]

שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון

שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון

שרימפס מצופה בבלילה מתובלת; שמטוגנת לפריכות מושלמת ומוגש שלצידו רוטב יוגורט וכמון. מנה נפלאה לאירוח או כנשנוש לצדו של אלכוהול. שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אוריינטציה. יש הרבה גרסאות לשרימפס מטוגן מצופה בבלילה: שרימפס בבלילת בירה, שרימפס בטמפורה וכדומה. טעמים […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון