גואה סטייל הוא סגנון המטבח של חבל גואה בהודו הנושק לחוף המערבי המשתרע לאורך החוף המערבי של הודו ונושק לים הערבי. המטבח של גואה כולל תיבול רב וחריף.
שרימפס גואה סטייל וכרובית מתובלת בהל וזרעי כמון בליווי צ'אטני אגסים
שרימפס גואה סטייל וכרובית מתובלת בהל וזרעי כמון בליווי צ'אטני אגסים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המטבח ההודי אמריקאי החדש.
שרימפס גואה סטייל וכרובית מתובלת בהל וזרעי כמון בליווי צ'אטני אגסים
שרימפס גואה סטייל וכרובית מתובלת בהל וזרעי כמון בליווי צ'אטני אגסים
חומרים
Cardamom –Roasted Cauliflower:
- ⅓ בופ extra virgin olive oil for greasing a baking dish.
- 3 cardamom pods.
- 3 dried red chilies.
- 1 tbsp coriander seeds.
- ½ ts cumin seeds.
- ½ ts whole peppercorn.
- 1 head of cauliflower cored and broken.
- 1 medium red onion halved and sliced.
- Kosher salt.
Goa Shrimps:
- 1 ts chili powder.
- 1 tbsp paprika.
- ½ ts ground turmeric.
- 4 cloves garlic – crushed.
- 2 ts fresh ginger – grated.
- 2 tbsp ground coriander.
- 1 ts ground cumin.
- 2 ts palm sugar (jaggary) or soft brown sugar.
- 1 cup water.
- 2 cups coconut milk.
- 2 ts sea salt.
- 1 tbsp tamarind paste.
- 1¼ pound raw tiger shrimp.
אופן ההכנה
Cardamom –Roasted Cauliflower:
Preheat oven to 220 C.
Grind the cardamom pods, chilies, coriander and cumin. Combine the cauliflower and the grinded spices in a large bowl with the olive oil. Place the mix in greased baking dish. Roast for 20 minutes while mixing occasionally. Sprinkle salt and serve.
Goa Shrimps:
Put the chili powder, paprika, turmeric, garlic, ginger, ground coriander, cumin, the palm or brown sugar and the water in a bowl. Mix well and transfer to a large saucepan. Bring this mixture to a boil, cover, and simmer gently for 7-8 minutes.
Add the coconut milk, salt and tamarind paste and bring to a simmer. Stir in the shrimp and cook briskly until they turn pink and are just cooked through. Serve hot, garnished with chopped cilantro and accompanied by boiled white rice.