אחד מן השילובים המעניינים שאפשר לעשות עם שרימפס הוא לשדך להם פירות כמו תפוחים או אגסים. המתיקות עם החמצמצות העדינה שיש לתפוחים והאגסים מחמיאה מאוד לטעמם של השרימפס.
שרימפס ברוטב תפוחים שמנת וציר דגים
שרימפס ברוטב תפוחים שמנת וציר דגים – המנה הוגשה כחלק מארוחת אגסים ותפוחים.
שילוב של טעמים מאוד מוצלח ומעניין שמאוד מחמיא לשרימפס עם טעמי הים העדינים שלהם.
שרימפס ברוטב תפוחים שמנת וציר דגים
שרימפס ברוטב תפוחים שמנת וציר דגים
חומרים
חומרים להכנת המנה:
- 1 ק"ג שרימפס קריסטל
- 3 כפות חמאה
- 300 גרם פטריות קצוצות
- 600 גרם שאלוט קצוצים או 3 בצלים לבנים קצוצים
- 2 תפוחים קלופים וקצוצים
- 1.5 כוסות יין לבן
- 2½ כוסות ציר דגים
- 1½ כוסות שמנת מתוקה
- 1 מקל ווניל
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- מלח לפי טעם
- פלפל לבן לפי טעם
לעיטור המנה:
- 2 תפוחים ללא הליבה חתוכים לעיגולים מיובשים בתנור
אופן ההכנה
הכנת עיטור המנה:
מחממים את התנול ל 100 מעלות.
לוקחים את שני התפוחים ומוציאים להם את הליבה על ידי מכשיר להוצאת ליבה של תפוחים. פורסים את התפוחים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.
שמים על תבנית נייר אפיה ומסדרים עליו את התפוחים. אופים את התפוחים בין שעתיים לשלוש עד להתיבשותם.
הכנת המנה:
שמים פלפל לבן ומלח גס על השרימפסים.
ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית. מטגנים את הפטריות והבצל עד להשחמה. מוסיפים את קוביות התפוחים, היין הלבן, ציר הדגים והווניל ומצמצמים לחצי את כמות הנוזלים. מוסיפים את השמנת המתוקה והחרדל לשתי דקות ומסמיכים.
מטגנים בחמאה את השרימפסים כדקה וחצי עד שינוי צבעם. מוסיפים את השרימפסים המטוגנים לציר העשיר דקה וחצי נוספות.
הגשת המנה:
מגישים כאשר מעל לכל מנה מוסיפים את התפוחים המיובשים בתנור חתוכים לפרוסות דקות. הערה: ניתן להוסיף יין לבן לציר לפי הטעם או מעט קלבדוס.