שקדי עגל על מצע מקלות תפוח אדמה ברוטב פורט

שקדי עגל על מצע מקלות תפוח אדמה ברוטב פורט

שקדי עגל הם חומר גלם נפלא שאני מאוד אוהב לעבוד איתו. השקדים מאוד אוהבים לספוג טעמים וקשה מאוד לקלקל אותם.

שקדי עגל על מצע מקלות תפוח אדמה ברוטב פורט

שקדי עגל על מצע מקלות תפוח אדמה ברוטב פורט – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חורפית.

שקדי עגל על מצע מקלות תפוח אדמה ברוטב פורט

שקדי עגל על מצע מקלוני תפוחי אדמה בציר פורט

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח ים תיכוני
תגיות מקלות תפוחי אדמה, שקדי עגל, תפוחי אדמה
זמן הכנה 1 hour 45 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 2 hours 15 minutes
מנות 6
קלוריות 354 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לשקדים:

  • 1 ק"ג שקדי עגל.
  • 300 גרם חמאה.
  • 6 תפוחי אדמה.
  • מלח ופלפל שחור.

לרוטב:

  • ½ כוס פורט.
  • ¼ כוס חומץ בן יין אדום.
  • 26 בצלצלי שאלוט פרוסים דק.
  • ½ ליטר  ציר בקר מצומצם.
  • שן שום קצוצה דק.
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות.

אופן ההכנה

הכנת שקדי העגל:

  1. משרים את שקדי העגל כחצי שעה במים קרים. מקלפים את השקדים מהקליפה ומפרידים לאונות. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים בסיר עם 200 גרם חמאה. מטגנים עד שהשקדים שחומים מכל הצדדים.

  2. מעבירים לאפיה של 15 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוהה של 220 מעלות. מדי כמה דקות יוצקים מן החמאה שבסיר על השקדים. מוציאים מהתנור ושומרים חם.

הכנת רוטב הפורט:

  1. מצמצמים את הפורט, חומץ בין יי אדום ובצלצלי השאלוט בסיר על אש גבוהה עד שמתקבל מרקם סירופי. מוסיפים את ציר הבקר ומבשלים מעט. מוסיפים את השום, המלח והפלפל. מוסיפים את הנוזלים שנותרו מבישול השקדים. מסירים מן האש וממיסים את 50 גרם החמאה, קוביה אחר קוביה, לתוך הרוטב.

הכנת תפוחי האדמה:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה וחוצים לחצי. חוצים כל חצי לארבע רצועות אורך ויוצרים באמצעות הקולפן מעין צורה של בננה על ידי קילוף הקצווות. מטגנים במחבת טפלון את רצועות תפוחי האדמה עם 100 גרם חמאה וכאשר הם מזהיבים מכסים את המחבת עם נייר פרגמנט. ממשיכים לטגן עד שהתפוחי אדמה רכים ושחומים.

אופן ההגשה:

  1. מסדרים במרכז צלחת את תפוחי האדמה. מניחים עליהם את שקדי העגל. יוצקים מעל רוטב פורט.


Related Posts

טורטייה דה פטאטאס

טורטייה דה פטאטאס

הטורטייה היא התשובה הספרדית לאומלט הצרפתי ולפריטטה האיטלקית. מדובר על מעין פשטידה של ביצים ותפוחי אדמה. טורטייה דה פטאטאס טורטייה דה פטאטאס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על המטבח הקטלוני. טורטיה דה פטאטאס (Tortilla dePatatas), היא אומלט (טורטיה בספרדית משמעותה אומלט) עם ביצים, […]

גראטן תפוחי אדמה במיונז

גראטן תפוחי אדמה במיונז

במתכון הזה של הגראטן תפוחי אדמה אנחנו מחליפים את השמנת המתוקה במיונז מתובל. התוצאה מדהימה. שכבות של תפוחי אדמה נימוחים שנמסים בפה. גראטן תפוחי אדמה במיונז המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ויוה איטליה. גראטן (Gratin) היא טכניקת בישול שמקורה במחוז דופין בצרפת שמטרתה הענקת מעטה […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון