שקדי עגל הם חומר גלם נפלא שאני מאוד אוהב לעבוד איתו. השקדים מאוד אוהבים לספוג טעמים וקשה מאוד לקלקל אותם.
שקדי עגל על מצע מקלות תפוח אדמה ברוטב פורט
שקדי עגל על מצע מקלות תפוח אדמה ברוטב פורט – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חורפית.
שקדי עגל על מצע מקלות תפוח אדמה ברוטב פורט
שקדי עגל על מצע מקלוני תפוחי אדמה בציר פורט
חומרים
לשקדים:
- 1 ק"ג שקדי עגל.
- 300 גרם חמאה.
- 6 תפוחי אדמה.
- מלח ופלפל שחור.
לרוטב:
- ½ כוס פורט.
- ¼ כוס חומץ בן יין אדום.
- 26 בצלצלי שאלוט פרוסים דק.
- ½ ליטר ציר בקר מצומצם.
- שן שום קצוצה דק.
- 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות.
אופן ההכנה
הכנת שקדי העגל:
משרים את שקדי העגל כחצי שעה במים קרים. מקלפים את השקדים מהקליפה ומפרידים לאונות. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים בסיר עם 200 גרם חמאה. מטגנים עד שהשקדים שחומים מכל הצדדים.
מעבירים לאפיה של 15 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוהה של 220 מעלות. מדי כמה דקות יוצקים מן החמאה שבסיר על השקדים. מוציאים מהתנור ושומרים חם.
הכנת רוטב הפורט:
מצמצמים את הפורט, חומץ בין יי אדום ובצלצלי השאלוט בסיר על אש גבוהה עד שמתקבל מרקם סירופי. מוסיפים את ציר הבקר ומבשלים מעט. מוסיפים את השום, המלח והפלפל. מוסיפים את הנוזלים שנותרו מבישול השקדים. מסירים מן האש וממיסים את 50 גרם החמאה, קוביה אחר קוביה, לתוך הרוטב.
הכנת תפוחי האדמה:
מקלפים את תפוחי האדמה וחוצים לחצי. חוצים כל חצי לארבע רצועות אורך ויוצרים באמצעות הקולפן מעין צורה של בננה על ידי קילוף הקצווות. מטגנים במחבת טפלון את רצועות תפוחי האדמה עם 100 גרם חמאה וכאשר הם מזהיבים מכסים את המחבת עם נייר פרגמנט. ממשיכים לטגן עד שהתפוחי אדמה רכים ושחומים.
אופן ההגשה:
מסדרים במרכז צלחת את תפוחי האדמה. מניחים עליהם את שקדי העגל. יוצקים מעל רוטב פורט.