אני אוהב סרטי מערבונים. כל פעם שראיתי את הבוקרים משבלים את סיר השעועית מעל המדורה תמיד התחשק לי לטעום.
שעועית הבוקרים
שעועית הבוקרים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה במעשנה.
שעועית הבוקרים
שעועית הבוקרים
סוג המנה תוספת
סוג המטבח מטבח אמריקאי
תגיות מרק שעועית, שעועית בוקרים
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 day 3 hours
זמן הכנה כולל 1 day 3 hours 20 minutes
מנות 6
קלוריות 155 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- ½ ק"ג שעועית מנומרת.
- 330 מ"ל בירה.
- 400 גרם עגבניות טריות ומקולפות.
- 3 פרוסות בייקון מעושן חתוכות לקוביות.
- 2 בצלים קצוצים.
- 3 כפות צ'ילי חריף.
- 3 כפות רוטב ווסטרשייר.
- 1 כף כמון טחון.
- 4 שיני שום קצוצות.
- 3 פלפלים חריפים (אדום וירוק) טרים.
- מלח.
- 8 כוסות מים.
- ניתן להוסיף אם רוצים כוס של נקניקיות צלויות על הגריל קצוצות לקוביות.
אופן ההכנה
משרים את השעועית למשך לילה במים.
מערבבים את כל החומרים, למעט המלח והנקניקייה, בסיר גדול. להביא לרתיחה תוך ערבוב. מנמיכים את האש ומבשלים בין שעתיים לשלוש שעות. מוסיפים מים במידה והתבשיל נראה יבש מדי. במידה ורוצים מוסיפים את הנקניקיה 30 דקות לפני סוף הבישול.
שעועית מוכנה כאשר היא רכה אך עדיין שומרת על צורתה.