במפרץ של האי מון-סן-מישל הפרשי המפלס בין הגאות לשפל הם מהגדולים בעולם, עד ליותר מעשרה מטרים. בזמן השפל הכבשים רועות בשדות הים. הן אוכלות עשב, שטובל מחצית הזמן במים מלוחים ולכן בשרן הנו בעל מליחות נעימה. כבשים אלה מכונים על ידי יושבי האזור פְּרֶה-סאלֶה - מומלח מראש.
שוק טלה 7 שעות
שוק טלה 7 שעות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגות הבסטיליה בנורמנדי ובראטן.
את שוק הטלה הזה אכלתי במסעדה בנורמדני במהלך של טיול שעשיתי באזור חבל בראטן ונורמנדי.
למרות הקרבה הגיאוגרפית של חבל נורמנדי וחבל בראטן קיים הבדל משמעותי בין המטבחים.
בעוד חבל נורמנדי מאופיין בשימוש בחומרי גלם מן היבשה מאחר וחבל נורמנדי הוא חבל יבשתי ואילו המטבח של חבל בראטן, שהוא חבל ארץ ימי מתבסס יותר על חומרי גלם מן הים.
שוק הטלה שמבושל 7 שעות הוא דוגמה קלאסית למטבח של חבל נורמנדי. שוק של טלה המבושל עם יין מקומי של החבל עם ירקות ושורשים.
שוק טלה 7 שעות
שוק טלה 7 שעות
חומרים
חומרים להכנת שוק הטלה:
- 1 שוק טלה
- 6 כרשות
- 8 תפוחי אדמה
- 6 בצלים בינוניים
- 6 גזרים גדולים
- 5 עגבניות
- 2 בקבוקים יין לבן מנורמנדי
- 1 ראש שום לא מקולף
- חופן עלי תימין
- מלח מנורמנדי לפי טעם
- פלפל שחור לפי טעם
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 220 מעלות צלזיוס.
מניחים את הבצלים, הגזרים, השום, הכרשות והטימין בתחתית תבנית. מניחים מעל את השוק וצולים כ 30 דקות.
אחרי 30 הדקות מתבלים את השוק במלח ופלפל ואופים עוד 30 דקות נוספות.
מוצאים את התבנית מהתנור ומוזגים על השוק את היין. מכסים בנייר אפיה ומחזירים את התבנית לתנור. מורידים את הטמפרטורה ל 140 מעלות וממשיכים לצלות עוד 5-4 שעות. תוך כדי הצלייה בודקים את מצב הבשר והירקות ובמידת הצורך משנים את הטמפרטורה.
שעה לפני כיבוי התנור מוסיפים את העגבניות לתבנית.