אחד מן הזיווגים המוצלחים במטבח הוא שוק טלה ועשבי תיבול. הם פשוט משלימים ומחמיאים אחד לשני כך שהתוצאה יוצאת מעדן.
שוק טלה בעשבי תיבול
שוק טלה בעשבי תיבול – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה צרפתית בנוסח פרובנס.
שוק טלה בעשבי תיבול
שוק טלה בעשבי תיבול
סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח ארץ ישראלי
תגיות עשבי תיבול, שוק טלה
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour
זמן הכנה כולל 1 hour 20 minutes
מנות 6
קלוריות 277 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 1 שוק טלה במשקל של 2 ק"ג.
- 1 כוס פירורי לחם.
- 10 שיני שום (5 קצוצות ו5 חתוכות לאורכן).
- 8 כפות פטרוזיליה קצוצה.
- 1 כף עלי רוזמרים קצוצים.
- 3 – 4 כפות עלי טימין .
- ½ כוס שמן זית.
- 3 – 4 כפות חרדל דיז'ון ומעט גרגרי חרדל.
- 2 ראשי שום שלמים חצויים.
- מלח ופלפל שחור טרי.
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 220 מעלות צלזיוס.
מערבבים בקערה את פירורי הלחם, השום, הפטרוזיליה, הרוזמרין, הטימין, המלח והפלפל.
שמים בתבנית אפיה גדולה את השוק, מורחים אותה בשמן זית ולאחר מכן בחרדל ומניחים מסביבה את ראשי השום החצויים.
יוצקים את יתרת השמן לתבנית ועל ראשי השום. מצפים את השוק בעשבי התיבול ומחדירים חלק משיני השום לתוך הבשר.
מהדקים את הציפוי אל השוק (ניתן להכניס את השוק לרשת ששומרת על הצמדות עשבי התיבול לשוק). צולים את השוק 20 דקות, מנמיכים את החום ל 180 מעלות וצולים כ- 20 עד 30 דקות.
פורסים לעובי של חצי סמ' ומגישים עם הנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית.