רוסט פיש טונה אדומה

רוסט פיש טונה אדומה

אם אתם אוהבים רוסטבייף, למה שלא תנסו לגוון עם רוסט טונה אדומה?

רוסט פיש טונה אדומה

רוסט פיש טונה אדומה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פיש גורמה.

 

רוסט פיש טונה אדומה

רוסט פיש טונה אדומה

סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח ים תיכוני, מטבח צרפתי
תגיות טונה אדומה, קרוסטיני, רוסט טונה
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 13 minutes
זמן הכנה כולל 23 minutes
מנות 6
קלוריות 215 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לרוסט:

  • 1.8 ק"ג נתח טונה אדומה נקי מעור ועצמות.
  • 10 שיני שום קלופות.
  • שמן זית.
  • 2 כפות פלפל גרוס טרי.
  • ½ כפית רוזמרין טרי קצוץ.
  • 1 כפית עלי טימין טרי.
  • ½ ק"ג חרדל דיז'ון עם גרגרים.

לרוטב:

  • 1 בצל סגול.
  • 1 כף דבש.
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס.
  • ½ כוס חומץ בן יין לבן.
  • 4 כפות  חרדל דיז'ון חלק.
  • ½ כוס שמן זית .

להגשה:

  • בצל ירוק רענן פרוס לאורכו "לשערות" של כ- 10 ס"מ.
  • עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות.

אופן ההכנה

הכנת הרוסט:

  1. דוקרים בעזרת סכין קטנה בנתח הטונה ומטמינים בכל חריץ שן שום. מורחים את הנתח בנדיבות בשמן זית מכל הכיוונים.

  2. במחבת חמה מאוד מטגנים ו"סוגרים" את הנתח מכל הכיוונים כ- 2 דקות מכל צד עד להשחמה של שכבה חיצונית דקה. לאטום מכל 4 הצדדים.

  3. מערבבים את הפלפל, החרדל עם הגרגרים, הרוזמרין והטימין בקערה ומורחים מחצית הכמות בתחתית תבנית אפיה בגודל מתאים. מניחים מעל את נתח הטונה ומורחים את הנתח היטב בשארית הממרח.

  4. אופים כ- 6-5 דקות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות (מכניסים לתנור את הנתח כשהוא בטמפרטורת החדר). מוציאים מהתנור ומצננים – נותנים לעמוד לפחות 10 דקות אחרי הצלייה.

  5. הערה: מידת העשייה המתקבלת היא מדיום-רייר.

הכנת הרוטב:

  1. מעבדים במעבד מזון את מרכיבי הרוטב, פרט לשמן הזית כ- 2 דקות עד לקבלת ממרח חלק. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה תוך כדי ערבוב עד קבלת ממרח חלק.

הגשה:

  1. פורסים את הטונה לפרוסות דקות. זולפים מהרוטב על הפרוסה ומסביב ומקשטים "בשערות" בצל ירוק וקוביות עגבנייה.


Related Posts

טונה צרובה על מצע תפוחי עץ ברוטב סויה

טונה צרובה על מצע תפוחי עץ ברוטב סויה

לא סתם נחשבת הטונה כאחד הדגים האהובים על השפים. יש בה הכל. הטונה שמנונית ועסיסית ואפשר להגיש אותה נאה או מבושלת קלות. טונה צרובה על מצע תפוחי עץ ברוטב סויה טונה צרובה על מצע תפוחי עץ ברוטב סויה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה אדומה. […]

תבשיל טונה טריה Marmitako

תבשיל טונה טריה Marmitako

Marmitako – הוא תבשיל טונה שדייגי הטונה היו מכינים לעצמם בספינות הדייג כשהיו יוצאים לחפש אחר דגי הטונה. תבשיל טונה טריה – Marmitako תבשיל טונה טריה – Marmitako – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על המטבח הבאסקי והצפון ספרדי. תבשיל טונה טריה Marmitako חזרה […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון