רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים

רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים

הסוד של הרוגלך הוא השימוש בבצק מוכן של מלאווח. בצק המלאווח מעניק לרוגלך פריכות מדהימה.

רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים

רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת טאפס קייצית.

רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים

רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים

סוג המנה מנות פתיחה, מתאבנים
סוג המטבח מטבח בלקני
תגיות רוגלך, רוגלך גבינה כחולה
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 25 minutes
זמן הכנה כולל 40 minutes
מנות 6
קלוריות 369 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 5 דפי מלווח (לקנות מוכן של מעדנות).
  • 50 גרם חמאה.
  • 3 – 4 כפות דבש.
  • 250 גרם גבינה כחולה (אפשר תערובת של חצי דנהבלו וחצי גבינה כחולה יותר עדינה).
  • 150 גרם אגוזי פקאן.
  • 1 ביצה.
  • קצח.
  • שומשום.

אופן ההכנה

  1. ממיסים חמאה במחבת ומערבבים היטב עם הדבש לקבלת תערובת נוזלית סמיכה.

  2. מוציאים דף מלווח מהמקפיא, מפשירים אותו מעט, ובעודו קר מורחים עליו בנדיבות מתערובת החמה של הדבש. מחלקים הדף ל- 8 משולשים (כמו פיצה). על כל משולש שמים גבינה מפוררת ואגוזי פקאן שבורים. מגלגלים לצורת רוגלך – מתחילים לגלגל מן הצד הרחב של המשולש לכיוון השפיץ).

    מכינים באופן זה את כל הכמות ומניחים בתבנית על נייר אפיה.

  3. מורחים את הרוגלך בביצה טרופה (מעורבבת עם מעט מים) ומפזרים מעל קצח ושומשום.

  4. אופים בתנור בחומם ל-190 מעלות במשך כ-20 דרקת עד להזהבה. מגישים חם.

  5. הערות: ניתן להכין מראש את הרוגלך, עד לשלב המריחה בביצה, ולשמור במקרר מכוסה בניילון נצמד. לפני ההגשה מורחים בביצה, מפזרים את השומשום והקצח מעל ואופים בתנור.


Related Posts

סיגרים מתוקים

סיגרים מתוקים

מי אמר שסיגרים חייבים להיות מלוחים? הנה מתכון מן המטבח המרוקאי לסיגרים מתוקים. סיגרים מתוקים סיגרים מתוקים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מרוקאית. סיגרים מתוקים חזרה לרשימת המתכונים

מלוואח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום

מלוואח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום

תימני וצרפתי נכנסים למסעדה… נשמע כמו התחלה של בדיחה אבל זו המנה שלנו. כבד אווז בניחוח צרפתי מוגש על מצע של מלאווח תימני. מלאווח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום מלאווח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בצקים מזרח […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון