הסוד של הרוגלך הוא השימוש בבצק מוכן של מלאווח. בצק המלאווח מעניק לרוגלך פריכות מדהימה.
רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים
רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת טאפס קייצית.
רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים
רוגלך זעירים עם גבינה כחולה ואגוזים
חומרים
- 5 דפי מלווח (לקנות מוכן של מעדנות).
- 50 גרם חמאה.
- 3 – 4 כפות דבש.
- 250 גרם גבינה כחולה (אפשר תערובת של חצי דנהבלו וחצי גבינה כחולה יותר עדינה).
- 150 גרם אגוזי פקאן.
- 1 ביצה.
- קצח.
- שומשום.
אופן ההכנה
- ממיסים חמאה במחבת ומערבבים היטב עם הדבש לקבלת תערובת נוזלית סמיכה. 
- מוציאים דף מלווח מהמקפיא, מפשירים אותו מעט, ובעודו קר מורחים עליו בנדיבות מתערובת החמה של הדבש. מחלקים הדף ל- 8 משולשים (כמו פיצה). על כל משולש שמים גבינה מפוררת ואגוזי פקאן שבורים. מגלגלים לצורת רוגלך – מתחילים לגלגל מן הצד הרחב של המשולש לכיוון השפיץ). - מכינים באופן זה את כל הכמות ומניחים בתבנית על נייר אפיה. 
- מורחים את הרוגלך בביצה טרופה (מעורבבת עם מעט מים) ומפזרים מעל קצח ושומשום. 
- אופים בתנור בחומם ל-190 מעלות במשך כ-20 דרקת עד להזהבה. מגישים חם. 
- הערות: ניתן להכין מראש את הרוגלך, עד לשלב המריחה בביצה, ולשמור במקרר מכוסה בניילון נצמד. לפני ההגשה מורחים בביצה, מפזרים את השומשום והקצח מעל ואופים בתנור. 





