אחת ממנות הקינוח הקלאסיות של המטבח הצרפתי. קרפ עדין שמשולהב בגרנד מרנייר ומבושל במיץ תפוזים מצומצם. עונג שכולו תפוזים.
קרפ סוזט
קרפ סוזט – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת סעודת חתן.
קרפ סוזט
קרפ סוזט
חומרים
לקרפ:
- 140 גרם קמח.
- 200 מ"ל חלב.
- 100 מ"ל מים.
- 2 ביצים.
- 25 גרם חמאה לא מלוחה מומסת ועוד חמאה לשימון המחבת.
- קורט מלח.
לרוטב הסוזט:
- 50 גרם חמאה.
- 4 כפות סוכר.
- קליפת תפוז מגורדת.
- 2 כפות ברנדי.
- 3 כפות ליקר תפוזים (קוונטרו או גרנד מרנייר).
אופן ההכנה
הכנת הפנקייקים:
מנפים את הקמח וקורט המלח לקערה. יוצרים גומה במרכז ושוברים לתוכה את הביצים.
מערבבים את החלב והמים ביחד.
מתחילים לטרוף את הקמח והביצים באיטיות תוך הוספה של תערובת המים והחלב. טורפים עד שהתערובת נהיית אחידה. מניחים בצד ל 30 דקות.
מוסיפים לקערה את החמאה המומסת וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.
משמנים מחבת בחמאה. יוצקים כחצי מצקת מן הבלילה על המחבת. מסובבים את המחבת לפיזור של הבלילה על פני המחבת. מטגנים כדקה והופכים את הפנקייק באמצעות מרית. מטגנים דקה נוספת. מורידים את הפנקייק מן האש ושמים על צלחת. חוזרים על התהליך עד לסיום הבלילה.
הכנת הסוזט:
ממיסים את החמאה והסוכר במחבת גדולה עד קבלת רוטב קרמל בהיר. מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים. מערבבים ומרתיחים עד שהרוטב מצטמצם מעט ומורידים מהאש. טובלים את הפנקייק ברוטב בעודו פתוח ומקפלים לארבע. מניחים בפינת המחבת. חוזרים על התהליך עם כל הפנקייקים ומסדרים אותם בצורה חופפת במחבת. מחזירים המחבת לאש ומחממים היטב. יוצקים את הברנדי וליקר התפוזים, מציתים את האלכוהול ומגישים מייד.