קרפצ'ו סלמון בכבישה של מלח ושמן זית בניחוח לימון ובזיליקום.
קרפצ'ו סלמון בלימון בזיליקום ושמן זית
קרפצ'ו סלמון בלימון בזיליקום ושמן זית – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת השנה הרביעית.
קרפצ'ו סלמון בלימון בזיליקום ושמן זית
קרפצ'ו סלמון בלימון בזיליקום ושמן זית
סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח ים תיכוני
תגיות קרפצ'ו סלמון
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 1 day 30 minutes
מנות 6
קלוריות 256 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 1 ק"ג פילה סלמון טרי – נקי מעור ועצמות.
- 2 ק"ג מלח גס.
- 3 חבילות בזיליקום – להפריד את העלים.
- 5 לימונים.
- 1 ליטר שמן זית.
אופן ההכנה
"קוברים" את הפילה במלח גס מכל הכיוונים למשך 30 דקות.
סוחטים לתוך שמן הזית את מיץ הלימונים, ולאחר סחיטת הלימונים מוסיפים גם את הלימונים עצמם חתוכים לשמניות. מוסיפים את עלי הבזיליקום.
מנערים היטב את המלח מהפילה. מנגבים בדקדקנות בעזרת סכין את כל גבישי המלח הנותרים. לא שוטפים במים!
חותכים את הסלמון לפרוסות אורך במשקל של כ-80 גרם. משרים את הפרוסות בשמן למשך לילה.
מוציאם את פרוסות הסלמון מהמשרה ומניחים על כל צלחת שתי פרוסות דג, לימון וכמה עלי בזיליקום. יוצקים מן השמן מסביב.
מגישים עם לחם טרי וחמאה.