באוכל ישנם זיווגים שפשוט נועדו אחד לשני. זיווג שכזה הוא הזיווג של השוקולד והתפוזים שמשלימים אחד את הטעם של השני ויוצרים לנו קינוח מדהים.
קרם שוקולד עם מקצפת הדרים
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על המטבח הקטלוני.
התפוז הוא אחד מן השילובים שעובדים הכי טוב עם שוקולד. משהו בינהם משלים אחד את השני.
מתכון הקרם שוקולד עם מקצפת הדרים מבוסס על שילוב טעמים זה, בין השוקלוד לתפוז ומציע כפיות מושלמות של עונג והנאה.
קרם שוקולד עם מקצפת הדרים
קרם שוקולד עם מקצפת הדרים
חומרים
למוס:
- 150 גרם שוקולד מריר.
- 100 גרם סוכר.
- ½ ליטר חלב.
- 4 חלמונים.
- 1 מקל וניל.
מקצפת הדרים:
- 100 מ"ל מים.
- גרידה מלימון שלם, חצי תפוז וחצי אשכולית.
- ½ כוס שמנת מתוקה.
- 2 חלבונים של ביצה מוקצפים לפסגות לבנות מוצקות.
- 1 כפית קפה נמס.
- 6 מטבעות שוקולד לקישוט.
אופן ההכנה
הכנת המוס:
שמים את השוקולד בקערת פלסטיק. מוסיפים 2 כפות מים. ממיסים את התערובת של השוקולד והמים במיקרו.
בעזרת סכין חורצים את מקל הוניל לאורכו. שמים בסיר את מקל הוניל והחלב ומביאים לרתיחה. מיד כשחלב מתחיל לרתוח מסירים מן האש. נותנים לחלב להתקרר כרבע שעה.
מוציאים את מקל הוניל ובעזרת סכין חדה מקרצפים ממקל הוניל את הגרגירים שבתוכו. מעבירים את הגרגירים בחזרה לתערובת החלב וזורקים את מקל הוניל לפח.
טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח. מערבבים לתוך הקרם את תערובת החלב ולאחר מכן את השוקולד המומס.
מעבירים את התערובת לאמבטית בן מארי (אמבט מים) ומחממים את התערובת עד שהיא מתעבה טיפה. חשוב לערבב כל הזמן את התערובת ובשום פנים לא לחמם אותה מעל 80 מעלות מאחר והביצה תיקרש.
מעבירים את הקרם לקערות ההגשה ומצננים במקרר לפחות 4 שעות.
הכנת מקצפת הדרים:
שמים בסיר את המים, גרידת ההדרים והסוכר. מביאים לרתיחה. מחלישים את האש ומצמצמים את הסירופ לחצי. מסירים מן האש ומקררים במקרר עד שהסירופ קר לגמרי. כשהסירופ קר לגמרי מסננים ונפטרים מגרידות ההדרים.
מתחילים להקציף את השמנת המתוקה תוך כדי הוספה איטית של הסירופ הדרים. כשקצפת מוצקה מקפלים בזהירות לתוכה את קצף הביצים.
מזלפים בעזרת שק זילוף את קרם ההדרים על המוס. מקשטים במטבע שוקולד ומגישים.