אחד מן הקינוחים המופרסמים ביותר של המטבח הצרפתי הוא הקרם ברולה. פרוש השם הוא קרם שרוף.
קרם ברולה
קרם ברולה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פיש גורמה.
קרם ברולה
קרם ברולה
  סוג המנה  קינוחים	
  סוג המטבח  מטבל צרפתי	
  תגיות  ברולה, קרם ברולה	
  זמן הכנה 20 minutes
  זמן בישול 4 hours 30 minutes
  זמן הכנה כולל 4 hours 50 minutes
  מנות 6 
  קלוריות 468 kcal
  מחבר Gentleman Club
חומרים
- 9 חלמונים.
- ½ כוס דבש (או 1 כוס סוכר).
- ¼ כוס חלב.
- 2½ מכלים שמנת מתוקה.
- 1 מקל וניל.
- סוכר חום לקרמול המנה.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 100 מעלות. 
- מרתיחים בסיר את החלב, השמנת ומקל וניל. 
- מקציפים בקערה 8 דקות את החלמונים והדבש (או הסוכר) לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.יוצקים את החלב החם על החלמונים בזרם דק ואיטי תוך כדי בחישה רצופה. 
- יוצקים את התערובת לקערות אישיות חסינות חום. שמים את הקעריות בתבנית גדולה ויוצקים מים לתבנית שיגיעו עד מחצית גובה הקעריות. אופים 50-40 דקות, עד שהקרם מקריש. מוציאים מהתנור ומהתבנית ומקררים היטב (בחוץ ואחר כך במקרר). 
- בכל קערית מפזרים ½ 1 כפיות סוכר חום. ממיסים את הסוכר בעזרת ברנר כדי ליצור שכבת קרמל פריכה על הקרם. (השכבה העליונה חמה והקרם מתחת נשאר קר) מגישים מיד. 



