קרוקט פטריות שנטרל

קרוקט פטריות שנטרל

קרוקטים הם בעיני כדורי הפלאפל של האירופאים. כדור מטוגן עם ציפוי פריך, שבתוכו מסתתר עולם ומלאו.

קרוקט פטריות שנטרל

המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פטריות.

כשהחלטתי להכין את ארוחת הפטריות הבחירה בקרוקט למנת הפתיחה היתה די קלה. 

הקרוקט משמש ככלי נפלא להעברת טעמים. כדור מטוגן וקריספי שימולא בקרם של פטריות שנטרל, עם ניחוח מעושן עדין של ההאם יחד עם הטעם הבצלצלי המתקתק של הכרשה. 

מה יכול להיות יותר טוב מזה. 

קרוקט פטריות שנטרל

קרוקט פטריות שנטרל

סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות פטריות שנטרל, קרוקט, קרוקט פטריות
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 20 minutes
קירור במקרר והשריה 3 hours
זמן הכנה כולל 3 hours 40 minutes
מנות 6
קלוריות 253 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 20 גרם פטריות שנטרל מיובשות
  • 25 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 50 גרם האם קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 כרשה קצוצה - החלק הלבן
  • ½ כוס קמח עוד טיפה קמח בשביל קימוח
  • 350 מ"ל חלב
  • 3 ביצים
  • 100 גרם פרורי לחם לציפוי
  • אגוז מוסקט טחון
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  1. משרים את הפטריות המיובשות ב 400 מ"ל מים רותחים למשך שעה.

  2. מסננים את הנוזלים מן הפטריות ושומרים 50 מ"ל בצד לשימוש מאוחר יותר.

  3. קוצצים את הפטריות לחתיכות קטנות.

  4. במחבת מחממים את שמן הזית והחמאה. מוסיפים את הכרשה ומאדים על אש קטנה בינונית כשתי דקות עד שהכרשה מתרככת קצת.

  5. מוסיפים את ההאם ומטגנים כדקה נוספת.

  6. מוסיפים את הקמח ומטגנים אותו כחמש דקות עד שהוא מתבשל היטב.

  7. מחממים בסיר קטן את החלב ומי ההשריה של הפטריות ששמרנו. כשהתערובת חמה מוסיפים ממנה כמות קטנה אל הקמח ומערבבים עד שהנוזל נטמע בקמח. חוזרים על התהליך עד שכל הנוזל נטמע בקמח.

  8. מוסיפים את הפטריות הקצוצות לתערובת הקמח ומבשלים עד שהתערובת מתחילה להסמיך מתבלים עם מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

  9. מעבירים את התערובת לכלי ומכסים בנילון נצמד. שולחים לקרור במקרר של לפחות שעתיים ועד לילה שלם.

  10. מארגנים צלחת עם קמח. קערה עם הביצים כשהן טרופות, קערה עם פרורי הלחם.

  11. יוצרים עם כפות הידים כדורים מן התערובת הקרה.

  12. מגלגלים כל כדור בקמח ומנערים עודפים. מעבירים לטבילה בביצים הטרופות ומצפים את הכדור עם פרורי הלחם. חוזרים על הפעולה עד שכל הכדורים מצופים.

  13. מסדרים את הכדורים בתבנית על נייר אפיה ומחזירים למקרר לקירור של 30 דקות נוספות.

  14. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק ל 185 מעלות.

    מטגנים בנגלות של כמה יחידות את הקרוקטים למשך 3 - 5 דקות עד שהם מקבלים צבע זהוב.

  15. מוציאים את הקרוקטים מן השמן עם כף מחוררת ומספיגים עודפי שמן על מגבות נייר.

  16. מגישים חם.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס

מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס

המטבח התאילנדי ידוע בעיקר בשל שילובי הטעמים שבתבשיליו: חריף, חמוץ, מתוק, מלוח. המטבח התאילנדי מושפע מתבשילים מוקפצים אשר מקורם במטבח הסיני, ומתבשילי הקארי של המטבח ההודי. מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת […]

פונדו האם

פונדו האם

השילוב של האם וגבינה עובד מצוין בסנדביצים. אז למה שהוא לא יעבוד גם בפונדו? פונדו האם פונדו האם – המנה הוגשה כחלק מארוחת המטבח הבריטי המודרני. למרות שפונדו הוא מאכל שוויצרי אפשר בקלות להפוך אותו לאנגלי.  משתמשים בגבינת צדר אנגלית, נתח האם של חזיר שגדל […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון