פרוש המילה קרוסטיני באיטלקית הוא טוסטונים. פרוסות לחם או בגט קלויות שעליהן מוסיפים את התוספות. במתכון הנ"ל הוספנו גבינת עיזים, נענע וגרדת לימון.
קרוסטיני גבינת צאן מנוקדת בנענע ולימון
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קלאסית.
ישנן מנות שסוד הקסם שלהן הוא בפשטות. משתמשים במרכיבים איכותיים בשילוב של טיפול מינימאלי ויש לכם מנה מנצחת.
קרוסטיני גבינת צאן מנוקדת בנענע ולימון
קרוסטיני גבינת צאן מנוקדת בנענע ולימון
סוג המנה מנות פתיחה, מתאבן
סוג המטבח מטבח ארץ ישראלי, מטבח ים תיכוני
תגיות קרוסטיני, קרוסטיני גבינת צאן
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 5 minutes
זמן הכנה כולל 25 minutes
מנות 6
קלוריות 156 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 10 פרוסות לחם שיפון.
- 50 גרם חמאה.
- 500 גרם גבינת פטה צאן משובחת.
- גרידת קליפת לימון משני לימונים.
אופן ההכנה
מרחו בנדיבות את פרוסות הלחם בחמאה משני הצדדים. קלו את פרוסות הלחם בתנור שחומם ל- 180 מעלות, לקבלת צנים פריך. הסירו את הקרום הקשה מסביב לכל פרוסה ופרסו כל פרוסה ל-3 אצבעות.
פרסו את גבינת הפטה לאצבעות (בגודל שמתאים לאצבעות הלחם). קצצו דק מאד את גרידת הלימון ואת עלי הנענע וערבבו לתערובת אחת. גלגלו כל אצבע גבינה בתערובת הגרידה והנענע לקבלת אצבע גבינה מנוקדת. הניחו כל אצבע מנוקדת על אצבע של לחם וסדרו האצבעות בכלי הגשה.